"Aušrinės" darželis skaičiuoja paskutines dienas

"Aušrinės" darželis skaičiuoja paskutines dienas

Klaipėdoje nebeliks ne tik Strėvos gatvėje buvusio darželio "Aušrinė" pastato, bet ir tokiu pavadinimu esančios ugdymo įstaigos.

Politikams teikiamas svarstyti projektas, kuriuo siekiama likviduoti lopšelį-darželį "Aušrinė", nes nuo birželio 1-osios įstaiga nebevykdys ugdymo funkcijų.

Šis darželis iki praėjusių metų rugsėjo veikė Strėvos g. 9 esančiame pastate. Tačiau po kaimynystėje esančios Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukcijos šis pastatas pateko į sanitarinę zoną, todėl šiais mokslo metais jame nebeleista tęsti vaikų ugdymo.

Tiek "Aušrinės" darželinukai, tiek auklėtojos buvo išskirstyti į kitus uostamiesčio darželius, tad šių vaikų tėvai pasirašė sutartis su kitais darželiais. Tačiau "Aušrinės" ugdytiniais dar buvo laikomi priešmokyklinukai, glaudęsi tame pačiame įsikūrusios Vydūno gimnazijos patalpose.

"Birželio 1 d. "Aušrinės" priešmokyklinio ugdymo vaikams baigiasi mokslo metai ir mokymo sutartyse numatyti įsipareigojimai bus įvykdyti. Todėl nuo tos datos galima pradėti darželio likvidavimo procedūras", - pranešė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

"Aušrinėje" dirba 12 darbuotojų, dar 4 darbuotojos yra vaiko auginimo ir priežiūros atostogose. Švietimo skyriaus duomenimis, 11 darbuotojų planuojama siūlyti darbą kitose švietimo įstaigose, tačiau, nesant laisvų darbo vietų arba jiems pageidaujant, būtų išmokėtos išeitinės išmokos.

"Negi naikinant vieną darželį nėra numatyta vietoje jo pastatyti naują?" - miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje stebėjosi Nina Puteikienė.

L. Prižgintienė patikino, kad būtent šiuo keliu ir einama. Suvokiama, kad nebelikus šio darželio laikinai sumažės ugdymosi vietų Žvejybos uosto mikrorajone, tačiau tikimasi, kad ši problema nebebus tokia opi, kai bus baigta lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder