"Auksiniai cibuliai" pirmąkart įteikti Klaipėdoje

"Auksiniai cibuliai" pirmąkart įteikti Klaipėdoje

Andrius Butkus vis dėlto negavo apdovanojimo už antraeilį vaidmenį
Valinskų šeimoje. Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, dominavęs vos ne kas
antroje "Auksinių svogūnų 2012" nominacijoje, taip nė vienos ir nelaimėjo,
o labiausiai  džiaugėsi Kristina Brazauskienė ir Vytautas Šustauskas.


Tryliktieji "Auksinių svogūnų" apdovanojimai, pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pradėjusio iškilmingą ceremoniją, po ilgų 12 metų klajonių pagaliau atvyko į tikrąją vietą, į Klaipėdą, į "Švyturio" areną. Beje, kadangi viskas vyko Žemaitijoje, tad, ko gero, reikia sakyti, kad tai buvo "Auksiniai cibuliai 2012". Į linksmą ir šventinį koncertą melagių dienos vakare, sekmadienį, susirinko nemažai smagiai nusiteikusių žiūrovų.

Nominacijos "Geriausias moters vaidmuo" laureate tapo žaliaakė žurnalistė Rūta Mikolaitytė  iš filmo "Senis ir jūra" - ta, kuriai seimo narys Saulius Stoma žadėjo patarėjos vietą, nurungusi Donaldą Meiželytę ir Mindaugą Mickevičių - Mino.

"Auksiniu svogūnu" už geriausią vyro vaidmenį filme "Nusišnekėjęs Šekspyras" apdovanotas Vladimiras Romanovas, atimdamas laureato vardą iš  A. Kubiliaus ir europarlamentaro Viktoro Uspaskicho. Tiesa, pastarasis apdovanotas auksiniu agurku ir dainavo su Natalija Bunke.

Apdovanojimai už geriausią meilės sceną filme "Pabėgusi nuotaka" atiteko K. Brazauskienei ir V. Šustauskui. Pastarąjį scenoje taip gerai įkūnijo Deivis, kad  ponas Vytautas po koncerto puolė jį bučiuoti. "Metų nelaimės" laureatu tapo bankas "Snoras", o ne A. Kubilius iš filmo "Švilpiko diena",ir ne Rolandas Paksas iš filmo "Mumijos sugrįžimas".

Nominacijos "Tautos balsas" nugalėtojas - Seimo narys Andrius Šedžius,
manantis, kad Lietuvoje daug žmonių gauna 10 tūkstančių eurų atlyginimą per mėnesį. Metų kaskadininku pripažintas Vincas Babilius. Abu jie atvyko pasiimti garbingų apdovanojimų  į "Švyturio" areną.

Garbingas apdovanojimas už geriausią metų citatą atiteko finansų ministrei Ingridai Šimonytei, kuri pasakė, kad net pati didžiausia pasaulyje krūtinė Europos bėdų neuždengs. Už geriausiai atliktą antraplanį vaidmenį filme "Antano pirščiukai" apdovanotas Antanas Nedzinskas, kuris ne tik prizą pasiėmė, bet dar ir padainavo klaipėdiečiams.

Nominacijos "Metų debiutas"  laureate tapo Eglija Vaitkevičė, aplenkdama Mindaugą Murzą iš filmo "Egzorcistas" ir Vytautą Landsbergį ir filmo "Žvaigždžių karai".

Na, o nominacijos "Svarbiausias kadencijos įvykis" nugalėtoju tapo  koncertą kartu su Justinu Jankevičiumi vedęs aštrialiežuvis Arūnas Valinskas, uždraudęs Seime pardavinėti alkoholį.

Koncerte dalyvavo Česlovas Gabalis, Rytis Cicinas su įspūdingu jūrų kapitono kostiumu, grupė "Patruliai", Inga Valinskienė, Irena Starošaitė, Eglė Jakštytė, Žilvinas Žvagulis, Merūnas Vitulskis, įkūnijęs A. Kubilių, prašantį dviejų litų, Deivis, Mama Rock'n Roll ir kiti. Taigi žemaičiai sekmadienio vakarą praleido smagiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder