Atsinaujinusi Neringa laukia turistų

Atsinaujinusi Neringa laukia turistų

Neringa skelbia sezono pradžią. Šventę „Benai, plaukiam į Nidą“ šiemet pakeitė sveikuoliško sporto šventė „Sveika, Neringa“. Kurorto meras sako, jog taip Neringa skatina sveiko būdo gyvenimą, kuris neatsiejamas nuo unikalios Kuršių nerijos gamtos.

Šį sezoną poilsiautojus Neringa pasitinka su naujovėmis. Nuo birželio 20 d. iki rugpjūčio vidurio už įvažiavimą į kurortą teks mokėti 20 eurų. Pasak Neringos mero, taip siekiama pagerinti atvykstančiųjų poilsio kokybę vasaros sezonu.

„Manau, poilsio kokybė pagerėtų, kada Neringoje būtų mažiau automobilių ir nestovėtų jie visur, kur netgi ir negalima stovėti. Nes tiesiog fiziškai jie netelpa tuo metu“, – permainas komentavo meras Darius Jasaitis.

Didžiausia staigmena šeštadienį laukė atskubėjusių į tradicinę vasaros pradžios šventę. Šiemet kurortas pasirinko kur kas sportiškesnę programą ir pakvietė visus į gausybę sporto renginių vietoje tradicinio festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“.

Šį sezoną Nidoje daug dėmesio skirta susisiekimui gerinti. Elektrinismikroautobusas nuveš poilsiautojus ir iki paplūdimio. Turistus po Neringą jau vežioja ir „tuktukai“. Po savaitės tarp Drevernos ir Juodkrantės plaukios keleivinis keltas.

Nakvynė kainuoja panašiai kaip ir pernai, kai kas, teigiama, net pigo. Pavyzdžiui, dviejų kambarių buto nuoma parai pernai kainavo 75 eurus, šiemet – 70. Itin nekilo ir maitinimo kainos.

Per metus Neringą aplanko apie pusę milijono turistų, prognozuojama, kad ateityje jų šiame unikaliame gamtos kampelyje – daugės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder