Atsinaujinęs Utrių kalnas vėl kviečia slidininkus

Atsinaujinęs Utrių kalnas vėl kviečia slidininkus

Klaipėdos rajone esantis ir regiono gyventojams puikiai žinomas Utrių slidinėjimo kalnas vėl kviečia visus žiemos pramogų mėgėjus. Lapių bendruomenės centro pagal projektą įrengtas ir administruojamas slidinėjimo kalnas pasitinka jau trečiąjį sezoną.

Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė informavo, kad šiemet lankytojus turėtų pradžiuginti dar vienas keltuvas. Tiesa, šis – ne naujas ir ne toks modernus kaip pirmasis.

Tačiau 600 žmonių per valandą galintis pakelti keltuvas turėtų bent šiek tiek sureguliuoti slidininkų srautus ir sumažinti eiles. 2000 eurų kainavęs keltuvas įrengtas iš bendruomenės lėšų.

„Jis gerokai paprastesnis, bet turėtų būti patogesnis snieglentininkams. Žiūrėsime, kaip seksis. Kol nėra antro pagrindinio, šis bus pagalbinis“, – komentavo vienas Lapių bendruomenės centro narių Gintautas Rusteika.

Pokyčius pajus ir tik pradedantys mokytis slidinėti – šiemet sumažintas pradedančiųjų kalno nuožulnumas.

Taip pat patogiau bus ir persirengti norintiems žiemos sporto entuziastams, mat 10 kv. m padidinta nuomos punkto patalpa.

Pernai Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 13 684 eurus naujos automobilių parkavimo aikštelės įrengimui. Joje, pasak bendruomenės pirmininkės, telpa apie 50 automobilių.

"Laukiame Jūsų visų,  turėsime nemokamos karštos arbatos ir pačią geriausią nuotaiką. Dirbs instruktoriai, veiks ir "varlinykas", ir rogučių trasa, ir abu keltuvai", - soc. tinkle skelbė organizatoriai.

„Utrių kalnas“ darbo dienomis dirba nuo 14 val. iki 22 val., savaitgaliais – nuo 10 val. iki 22 val.

Informaciją apie kalno atidarymą sekite oficialioje feisbuko paskyroje čia.

Plačiau apie pokyčius Utrių kalne skaitykite čia.

***

Utrių kalnas – Lapių bendruomenės centro per vietos veiklos grupę „Pajūrio kraštas“ įgyvendintas projektas, lėšomis prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Iš viso įrengimui skirta apie 205 630 eurų (710 000 litų).

Praėjusiais metais Utrių kalno slidinėjimo trasos buvo atidarytos sausio 2-ąją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder