Atsikratyti sniego Klaipėdai neleidžia pinigai

Atsikratyti sniego Klaipėdai neleidžia pinigai

Atrodo, žiema tik prasidėjo, o jau prireikė dalį sniego iš miesto išvežti į specialias aikšteles. Valdininkai nuolat akcentuoja, kad ši paslauga labai brangi, todėl ja naudojamasi tik ypatingais atvejais. Ko gero, niekam nekyla abejonių, kad toks atvejis jau atėjo, bet labiausiai stebina tas faktas, kad, palyginti su praėjusia žiema, ši paslauga dabar brangesnė net kelis kartus.

Savaitgalį nuo sniego nuspręsta vaduoti Tiltų gatvės šaligatvius - iš ten išvežta kone 500 kubiniai metrai sniego. Už šį malonumą teks pakloti per 16 tūkst. litų, mat vieno kubinio metro kaina - 34 litai.

Praėjusią žiemą už vieno kubinio metro sniego išvežimą savivaldybė mokėdavo 8 litus. Kodėl staiga ši paslauga pabrango net kelis kartus, valdininkai aiškina paprastai - tokie esą yra įkainiai. Vieną kainą tenka mokėti, kai sniegas vežamas iš gatvės, o visai kitą - kai nuo šaligatvių.

"Praėjusią žiemą sniegą vežė iš gatvės "Specialusis autotransportas, o dabar nuo šaligatvių rankiniu būdu sniegą surinko ir išvežė bendrovė "Klaipėdos želdiniai", todėl įkainiai taip ir skiriasi", - paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasak jos, Tiltų gatvėje situacija buvo prasčiausia - žmonėms ant šaligatvių jau buvo neįmanoma prasilenkti - teko sniegą išvežti. Sniegas surinktas nuo sankryžos su Turgaus gatve iki pat senojo turgaus žiedo.

"Apie tolesnius planus kol kas sunku kalbėti, viskas priklausys nuo oro sąlygų. Bet kol kas susilaikysime ir daugiau sniego nežadame išvežti, nes tai labai brangu. Kita vertus, ne visur tas sniegas ir trukdo. Pavyzdžiui Teatro aikštėje sustumdytą sniego krūvą vaikai puikiai išnaudoja ir ant jos smagiai slidinėja", - kalbėjo I. Šakalienė.

Žinia, mieste yra trys specialios aikštelės, kur galima išvežti sniego perteklių. Jos yra Pievų, Medelyno ir Žardupės gatvėse.

Pirmojoje gali būti laikomas sniegas, surinktas iš mieste esančių parkų, pėsčiųjų zonų, žaidimų aikštelių. Aikštelė Medelyno gatvėje skirta iš šiaurinės miesto dalies, o Žardupės - iš pietinės dalies surinktam sniegui vežti. Anksčiau tokia aikštelė buvo ir Kaštonų gatvėje, tačiau dėl gyventojų nusiskundimų sniegas čia nebevežamas.

Paprastai sniegas vežamas iš aikščių, skverų prieš įvairius minėjimus. Iš miesto gatvių sniegas išvežamas tik esant kritinėms situacijoms, kai trukdo eismui.

Į nustatytas vietas sniegas gali būti vežamas ir iš prekybos centrų aikštelių, tačiau, kadangi ši paslauga labai brangi, paprastai sniegas "sandėliuojamas" prekybos centrų teritorijose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder