Atnaujintas Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto aikštynas

Atnaujintas Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto aikštynas

Baigti Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos stadiono rekonstrukcijos darbai. Atnaujintas aikštynas tarnaus ne tik minėtos gimnazijos ir greta įsikūrusios Marijos Tiškevičiūtės mokyklos bendruomenių, bet ir vietos gyventojų sporto bei aktyvaus laisvalaikio reikmėms.

„Sporto aikštynas atnaujintas pagal naujausius reikalavimus: futbolo aikštė padengta sportinės vejos danga, įrengta tinklinio,  dvi krepšinio aikštelės, bėgimo takai, šuolio į tolį sektorius, kurie padengti gumine danga. Įrengtas drenažas, lietaus nuotekų surinkimas nuo bėgimo takų. Stadiono teritorija nuo Savanorių gatvės ir iš šiaurinės pusės aptverta segmentine tvora, taip pat atskirai aptvertos ir krepšinio bei tinklinio aikštelės“, -  sako Kretingos rajono savivaldybės Administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

J. Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbus atliko UAB „Rolana“. Bendra projekto vertė 290 tūkst. eurų, iš jų  232 tūkst. eurų skyrė Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, likusią dalį Kretingos rajono savivaldybė.  

Šiemet Kretingoje taip pat numatyta baigti futbolo aikštės su dirbtine futbolo danga įrengimo darbus. Lygiagrečiai rengiamas Kretingos miesto stadiono ir jo statinių rekonstravimo techninis projektas, taip pat ruošiamasi Kretingos miesto centre esančio Pranciškonų gimnazijos aikštyno modernizavimui. Pastarųjų objektų rekonstrukcijos darbai turėtų startuoti ateinančiais metais.

 

 

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder