Apžvalgos bokštas Drevernoje jau atviras lankytojams

Apžvalgos bokštas Drevernoje jau atviras lankytojams

Drevernoje susirinkę Savivaldybės vadovai, tarybos nariai, Gargždų krašto muziejaus darbuotojai, dreverniškiai ir atvykę svečiai į Kuršių marias pažvelgė taip, kaip kadaise jas matė milžinai – įspūdingi vaidai atsivėrė iš 15 metrų aukščio apžvalgos bokšto aikštelės.

Su Klaipėdos krašto dainomis, folkloriniais šokiais atvykusius pasitiko Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus ansamblis. Simbolinę įkurtuvių juostą perkirpo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė ir UAB „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius.

„Pastatytas bokštas pranoko lūkesčius, pakilus į viršų atsiveria nuostabūs vaizdai į Kuršių neriją, marias, Drevernos apylinkes. Šis apžvalgos bokštas padidins Pamario krašto turistinį patrauklumą, jau dabar čia atvažiuoja jaunavedžių poros, netrukus jį pamėgs lankytojai. Ateityje planuojame įrengti binoklį, švyturio žibintą, kad lengviau būtų orientuotis atplaukiantiems laivams“, – kalbėjo Savivaldybės meras V. Dačkauskas. Už sėkmingą projekto įgyvendinimą jis padėkojo Gargždų krašto muziejaus kolektyvui, direktorei S. Bučnytei ir įteikė jai gėlių puokštę.

Projekto „Drevernos rekreacinio patrauklumo didinimas“ vadovė S. Bučnytė priminė, kad apžvalgos bokšto statybai ir jo prieigų sutvarkymui iš Europos žuvininkystės fondo, Lietuvos valstybės biudžeto ir Žemės ūkio ministerijos suteikta 18 796 € parama, iš Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto papildomai skirta 47 852 €. Iš projekto lėšų taip pat buvo parengtas ir išleistas informacinis leidinukas „Dreverna: gamtos grožis ir kultūrinis palikimas“.

„2013 m. finansavimui buvo pateikta projekto paraiška. Susipažinome su jau esančiais pavyzdžiais, tačiau norėčiau kalbėti apie tuos bokštus, nuo kurių galima pažvelgti į Kuršių marias. Be jauniausio mūsų bokšto Šilutės rajone yra dar trys panašios vietos: privatus Uostadvario švyturys, į kurį galima patekti tik susitarus su savininku; šiuo metu restauruojamas Ventės rago švyturys; ir ne toks aukštas, kaip mūsiškis, Rusnės apžvalgos bokštas. Taigi, tai vienintelis tokio aukščio apžvalgos bokštas pamaryje“, – apie projektą pasakojo S. Bučnytė.

Apžvalgos bokšto pristatymo metu Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos Gamtos skyriaus vedėjas Adomas Lukas pristatė pranešimą „Žvilgsnis į Drevernos apylinkes...“, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė kalbėjo apie Drevernos turistinio-rekreacinio potencialo mozaiką, vėliau buvo suplanuota ekskursija Jono Gižo etnografinėje sodyboje „J. Gižas. Laivadirbio skrynią atvėrus...“.

Į apžvalgos bokštą Drevernoje galima patekti bet kuriuo paros metu, įėjimas – nemokamas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder