Apleistas pastatas virsta ledaine smaližiams

Apleistas pastatas virsta ledaine smaližiams

Jau keliolika metų Tilžės gatvėje stūksantis apleistas pastatas buvo galvos skausmas aplinkiniams gyventojams – jame gamtinius reikalus mėgdavo atlikti asocialūs asmenys, vaikai rizikuodavo savo sveikata laipiodami nesaugiais laiptais ir landžiodami siaura lifto šachta. Naktimis prie iš kiemo pusės esančios rampos jaunimas nevengdavo girtauti – čia jų nepasiekdavo gatvės žibintų šviesa.

Bėgant laikui, „Žemaitijos pienui“ priklausantis statinys buvo aptvarkytas – užkaltos visos landos nebeleido į vidų patekti žaidžiantiems vaikams. Tačiau to neužteko – kadaise čia veikė parduotuvė ir uostamiesčio gyventojų mėgstama valgykla, o dabar tai tapo tiesiog griuvena užkaltais langais.

Panašu, jog tokia situacija netenkino ir pieno produktų gamintojo, kuris nusprendė iš naujo prikelti savo nuosavybę ir vėl leisti įsigyti šviežių gaminių. Jau kelias dienas gyventojai stebi greitai išdygusias tvoras ir viduje plušančius statybininkus – abu pastato aukštai šluojami nuo per daugiau nei dešimt metų kauptų šiukšlių. Pasirodo, kad tai ne eilinė aplinkos tvarkymo akcija.

Tilžės g. 19 greitai taps smaližių rojumi – čia duris atvers ne tik pieno produktų parduotuvė, tačiau ir ledainė. Įmonės „Žemaitijos pieno investicija“ vadovas Mindaugas Bugaitis naujienų portalui VE.lt atskleidė, kad antrame aukšte įsikurs biuro patalpos, o netoliese esanti didelė automobilių stovėjimo aikštelė bei patogi vieta pačiame miesto centre turėtų būti aktuali būsimiems nuomininkams.

„Dabar vyksta valymo darbai, tačiau jau netrukus statybininkai kibs į rimtesnius darbus. Kadangi šis pastatas yra pripažintas paveldu, mes jos negriausime ir nekeisime, tiesiog visiškai renovuosime. Prie pasikeitusio įvaizdžio prisidės dar ir aplinka – šaligatvius klosime trinkelėmis, o kieme esančią rampą mažinsime. Tai nebeprimins sandėlio ar gamybinių patalpų, todėl tikimės būti patrauklūs pirkėjui tiek siūlomomis paslaugomis, tiek įvaizdžiu“, - apie numatomus darbus pasakojo M. Bugaitis.

Numatoma rekonstrukcijos darbų pabaiga – lapkričio mėnuo. Nors per miesto jubiliejų svečius vis dar pasitiks akies netraukiantis reginys, tačiau netrukus po jo Klaipėdoje liks vienu apleistu statiniu mažiau.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder