Antanas Mockus - už Palangą be alkoholio

Antanas Mockus - už Palangą be alkoholio

Palangoje penktadienį apsilankęs buvęs Bogotos miesto Kolumbijoje meras profesorius Antanas Mockus, lydimas europarlamentarės Laimos Andrikienės, gyrė kurorto valdžios iniciatyvą drausti naktį mieste prekiauti alkoholiu bei svarstė, kad Palanga galėtų būti vieta, kur suaugę žmonės žaidžia - tai padėtų spręsti sezoniškumo problemą.

Į Vilnių iš Kolumbijos kartu su žmona Adriana Cordoba A. Mockus atvyko pirmadienį. Per savaitę jis apsilankė Druskininkuose, Anykščiuose bei kituose Lietuvos miestuose, džiaugėsi galimybe susitikti su lietuviais, aplankyti senelių kapus, pamatyti Puntuką bei stebėjosi vėsia jūra be palmių.

Sekmadienį A. Mockus planuoja dalyvauti Kaune prasidėsiančiame XV Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziume, kuriame skaitys vieną pagrindinių pranešimų.

"Apsiimu kalbėti apie Lietuvos ateitį tiek mažai ją pažindamas. Bandau spėlioti, kokios pagrindinės problemos tam tikrose srityse", - sakė A. Mockus ir pridūrė, kad, be kita ko, jį domina energetinių išteklių kainų tema.

Buvęs Kolumbijos nacionalinio universiteto rektorius A. Mockus Lietuvoje lankosi trečią kartą, paskutinįsyk čia viešėjo 2005-aisiais.

"Lietuvių įvairumas padidėjo", - taip per kelerius metus Lietuvoje įvykusius pokyčius įvardijo jis. Anot A. Mockaus, anksčiau lietuviai buvo labiau orientuoti į darbštumą, o dabar - į gabumus, nors tai ne visada yra gerai.

Svečias taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad vis daugiau laiko bei pinigų žmonės skiria įdomiam poilsiui, turi "sąrašą", ką jau pamatė. "O vietinė veikla ir ekonomika sako: "Ne, tu dar nepamatei", - pastebi jis.

Paklaustas, kaip Palangai būtų galima spręsti sezoniškumo problemą, A. Mockus papasakojo istoriją.

"Turėjau stipriai neigiamą nuomonę apie miestą, esantį maždaug 100 km nuo Bogotos, apie vasarvietę. Kartą su 12 metų dukra apsilankėme ten ir leidome sau žaisti. Šis miestas liko atmintyje kaip vieta, kur galima žaisti. Mano dukra suprato, kad suaugę žmonės irgi žaidžia. Čia yra vieta, kur suaugę žmonės žaidžia", - sakė jis.

A. Mockus apkabindamas Palangos merą Šarūną Vaitkų išreiškė pritarimą idėjai uždrausti mieste nuo 24 val. iki 9 val. prekiauti alkoholiniais gėrimais. Taip pat jis pabrėžė esąs moralinis, socialinis bei pedagoginis narkotikų priešininkas ir neslėpė apmaudo dėl Kolumbijoje už narkotikų gabenimą sulaikytų keleto lietuvių.

"Reikia išmokti jaustis gerai be dirbtinių, cheminių pakeitimų galvoje", - sakė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder