Akcijoje "Laimingas vanduo" - vandens perteklius

Akcijoje "Laimingas vanduo" - vandens perteklius

Vėjuota ir lietinga šeštadienio popietė šiek tiek sujaukė pakrančių valymo ir dėkingumo žemei bei vandeniui akcijos "Laimingas vanduo" organizatorių planus, tačiau vienybės su gamta ir dėkingumo jai išreiškimo ritualas įvyko net su kaupu.

“Mes ir patys juokavome, kad tiek dėkojome vandeniui, kad net ir gamta į tai sureagavo – pajūryje pylė kaip iš kibiro, o jūros bangos siekė net lauko kavines“, - sakė vienas akcijos koordinatorių Tautvydas Šimkus.

Dėl prastų oro sąlygų teko atsisakyti idėjos kurti pajūryje smėlio skulptūras bei leisti aitvarus, tačiau akcijos dalyviai, kaip įprasta, surinko pajūryje šiukšles, atsiprašė žemės bei paliko simboliniu ženklus pajūryje - nubrėžtus smėlyje, ar padarytus iš natūralių medžiagų besijuokiančio vandens lašelio simbolius.

Akcija „Laiminga vanduo“ vyksta jau 138 kartą. Dėkojimo Žemei bei vandeniui, pakrančių valymo akcijose visoje Lietuvoje jau dalyvavo per tūkstantį žmonių.

"Norime tęsti šią akciją visą vasarą su viltimi, kad, artėjant rudeniui, Lietuvoje liks vis mažiau ežerų, upių pakrančių, kurios iš nuostabaus gamtos kampelio virto sąvartynu. Viliamės, kad rudeniop gamta atsikvėps lengviau, tyriau, o mes prisiminsime, kas esame šioje žemėje... Mes - paprasti žmonės, savanoriai, kuriems rūpi gamta, jos švara, tyrumas", - sako akcijos iniciatorė, UDUMBAROS dvasinio ugdymo centro vadovė, Nijolė Gabija Wolmer.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder