Plungės-Rietavo apygardoje kandidatuosiančiam Jurgiui Razmai – viceministro, Plungės mero bei gedulo namų šeimininko iššūkis

Plungės-Rietavo apygardoje kandidatuosiančiam Jurgiui Razmai – viceministro, Plungės mero bei gedulo namų šeimininko iššūkis

Plungės-Rietavo apygardoje kandidatuosiantis konservatorius Jurgis Razma didžiausio pasipriešinimo sulauks iš Sveikatos apsaugos viceministro Audriaus Klišonio bei Plungės mero Albino Klimo.

Gimtosios Plungės vienmandatėje apygardoje Seimo nario vietos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma sieks nebe pirmą kartą. Tačiau tiek prieš ketverius metus, tiek prieš aštuonerius, tiek ir prieš dvylika metų jam nepavykdavo gimtinėje pelnyti rinkėjų simpatijų tiek, kad laimėtų vienmandatėje apygardoje. Į Seimą J.Razma patekdavo pagal konservatorių sąrašą. Šiemet jis šiame sąraše – penktas. Keturias kadencijas Seime buvęs J.Razma į parlamentą gali būti išrinktas ir penktąjį kartą.

Tačiau vienmandatėje apygardoje šį spalį J.Razmai nebus lengva. Plungės-Rietavo apygardoje kandidatuoja vienuolika politikų, tarp kurių nemažai – itin prityrusių.

Liberalų ir centro sąjunga šioje apygardoje iškėlė Sveikatos apsaugos viceministro Audriaus Klišonio kandidatūrą. Plungės miestelyje gerai žinomas farmacininkas dar 1990-aisiais buvo išrinktas į Plungės tarybą. 2000-2004 m. jis buvo išrinktas į Seimą. Dabar jis Liberalų ir centro sąjungos sąraše – 16. Ši partija savivaldos rinkimuose Plungės rajone surinko daugiausiai balsų, tačiau nepavykus suformuoti daugumos, liko užribyje.

Plungės meras Albinas Klimas, atstovaujantis partiją Tvarka ir teisingumas, vienmandatėje apygardoje taip pat ketina siekti vietos Seime. Prieš ketverius metus prieštaringai vertinamam miesto vadovui nepasisekė. Šie rinkimai jam – puiki proga pasitikrinti, kaip plungiškiai vertina jo darbus. Juolab kad mero postas jam atiteko įdomiomis aplinkybėmis – partija Tvarka ir teisingumas gavo vos dvi vietas 25 narių taryboje.

Socialdemokratai šioje apygardoje iškėlė taip pat plungiškio – akademiko Rimanto Vaitkaus kandidatūrą. 2001-2004 m. buvęs švietimo ir mokslo viceministras šiuo metu yra Vilniaus universiteto Tarptautinių reikalų prorektorius. Chemikas porą kadencijų dirbo Vilniaus miesto taryboje.

Tačiau vietos gyventojai balsuodami pademonstruos, ar Plungėje gimusių, tačiau pastaraisiais metais ar dešimtmečiais sostinėje dirbančių politikų darbai matomi ir Žemaitijoje.

Į Seimą patekti siekia vietiniams gerai žinomų gedulo namų šeimininkas Petras Beinoras, atstovaujantis Krikščionių partiją. Politikoje jis dar gana naujas, tačiau vietinių gyventojų puikiai pažįstamas.

Darbo partija šioje vienmandatėje apygardoje iškėlė Mindaugo Jurčiaus kandidatūrą. Prieš metus jis buvo išrinktas į miesto tarybą. Kitas tarybos narys – Andriejus Stančikas, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą – taip pat siekia vietos parlamente.

Jurgitos Choromanskytės (Liberalų sąjūdis) , Beno Renato Baltusio („Sąjunga Taip“), Aido Rakščio (Demokratinė darbo ir vienybės partija), Aldonos Kazimieros Tunik („Drąsos kelias“) - pavardės menkai žinomos. Visi jie savo biografijose turi nedaug sąsajų ir su Plunge, o šioje vienmandatėje apygardoje, rodo ankstesni rinkimai, dažniau pastebimi buvo vietos gyventojai.

Prieš ketverius metus šioje apygardoje į Seimą buvo išrinktas Jonas Jagminas, atstovavęs Lietuvos socialdemokratų partiją. Antrame ture jis iš viso surinko 50,62 proc. balsų. Už konservatorių Jurgį Razmą balsavo 46,62 proc. balsuoti atėjusių žmonių. Dabartinis Plungės meras Albinas Klimas prieš ketverius metus surinko 10,2 proc. visų balsų, Sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis – 7,8 proc.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder