Petras Gražulis skelbia bado akciją

Petras Gražulis skelbia bado akciją

Seimo narys Petras Gražulis pradėjo bado akciją. Išplatintame pranešime jis reikalauja "nutraukti konservatorių ir teisėsaugos pareigūnų vykdomą šmeižto kampaniją prieš jį".

Tai jau ne pirmoji parlamentaro tokio pobūdžio akcija. Dar 2005 m. jis badavo reikalaudamas "atsistatydinti KGB rezervistus". Tuomet per dvi bado akcijos savaites jis neteko 8 kilogramų svorio.

VE.lt skelbia pranešimo tekstą (kalba netaisyta):

"Šių metų spalio 14 dieną, pasibaigus Seimo rinkimų pirmajam turui ir vienmandatėje rinkimų apygardoje į antrąjį turą išėjus man, Petrui Gražuliui, ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatei Agnei Bilotaitei, jau spalio 15 dieną pradėtos dalinti skrajutės, kurių turinys žemina mano garbę ir orumą ir kuriomis siekiama apšmeižti ir pažeminti mane, kad nelaimėčiau rinkimų antrajame ture. Po kelių dienų buvo sukurptas šmeižikiškas anoniminis klipas, kuris buvo ištransliuotas per žiniasklaidos priemones tuo pačiu tikslu, siekiant mane sukompromituoti, kad nelaimėčiau rinkimų Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje. Dėl šių šmeižikiškų faktų išsiaiškinimo kreipiausi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininką Edmundą Zbarauską bei generalinį komisarą Saulių Skvernelį, bet ikiteisminiai tyrimai nebuvo pradėti, nes teisėsaugos institucijos į mano pareiškimus nereaguoja, o kai kreipiasi A. Bilotaitės padėjėja, kad aš neva papirkinėju rinkėjus, dalindamas alaus "bambalius" ir laikraščius, tyrimas prieš mane iš karto pradedamas. Žinodamas, kad teisingumo negaliu pasiekti teisinėmis priemonėmis, skelbiu bado akciją nuo šiandien, t.y. spalio 23 d., ir reikalauju atsakymų į šiuos klausimus:

1. kodėl atsakingos institucijos nereaguoja į mano pareiškimus policijai, prokuratūrai ir nepradėjo ikiteisminių tyrimų, kad užkirstų kelią prieš mane pradėtai įžūliai šmeižto kampanijai;

2. prašau išsiaiškinti, kas iš teisėsaugos pareigūnų prisidėjo prie šmeižto kampanijos, reaguodami tik į vėlesnį Seimo narės Agnės Bilotaitės padėjėjos pareiškimą;

3. kas užsakė, spausdino ir platino anonimines, šmeižikiškas prieš mane nukreiptas skrajutes;

4. kas užsakė, sukūrė ir išplatino žiniasklaidai prieš mane nukreiptus šmeižikiškus klipus;

5. kada bus pradėtas ikiteisminis tyrimas prieš Seimo narę Agnę Bilotaitę ir jos bendrininkus dėl šmeižto kampanijos ir juodųjų technologijų naudojimo prieš mane rinkimų metu.

Bado akciją tęsiu tol, kol negausiu aiškių atsakymų į visus klausimus ir tyrimo metu nebus nustatyti šmeižto kampanijos užsakovai ir vykdytojai.

Seimo narys Petras Gražulis"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder