Marijus Mikutavičius socdemams: "Eikit n...ui"

Marijus Mikutavičius socdemams: "Eikit n...ui"

Dainininką Marijų Mikutavičių įsiutino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sukurtas klipas, kuriame skamba jo įrašytas kūrinys „Ar mylit ją jūs“. Pamatęs internete patalpintą klipą, kuriame pagal jo muziką pajūryje šoka raudonais marškinėliais pasipuošę partijos veikėjai ir nariai, dainininkas patikino, kad šiuo reikalu pasirūpins teisininkai, o jis pats tikrai nesimpatizuoja LSDP, rašo lrytas.lt.

Klipas, kuriame būrys socialdemokratų šoka prie balionų paplūdimyje sudėliotų raidžių LSDP, partijos svetainėje pristatomas kaip „klaipėdiečių dovana partijos bičiuliams“, kurioje įamžintos „žavios sąskrydžio akimirkos“.

Pagal kūrinio „Ar mylit ją jūs“ eilutes „aš tikrai myliu Lietuvą“ šokantys rankomis susikibę partijos nariai sukėlė įtūžį M. Mikutavičiui, kuris mano, kad toks jo dainos panaudojimas yra neteisingas.

„Pavargusi, „užsiknisusi“ mokytoja paskambina ir paprašo dainos, kai jos dešimtmečiams tereikia kažką subliauti per mokyklos šventę. Pagiringas studentas susiranda, paskambina ir atsiklausia, ar gali sudainuoti dainą, kai jam tereikia padaryti įspūdį merginai. Žvalus ir savim pasitikintis kūrėjas paskambina ir pasiteirauja, ar gali naudoti melodiją savo trijų minučių filme. Mergina iš provincijos kabelinės paskambina ir paprašo galimybės naudoti vieną ar kitą motyvą. Jiems tai atrodo suprantama ir žmogiška. Bet šitiems - ne. Šitiems tai atrodo nereikalinga. Matyt, jie taip nepratę - paklausti, ar galima. Tai va. Daina gal ir ne stebuklas, bet aš joje labai korektiškai bandžiau pasakyti, ką galvoju. Sunku skaityti tarp eilučių? Gerai, pasakysiu paprasčiau. Eikit n...ui“, - savo nuomonę apie kūrinio panaudojimą pareiškė M. Mikutavičius.

Portalui lrytas.lt dainininkas sakė, kad iš principo nesutinka dalyvauti rinkimų agitacijos žaidimuose, tad žinia apie internete atsiradusį klipą jam buvo labai nemaloni.

„Aš nepalaikau socialdemokratų. Net jei palaikyčiau, vis tiek būčiau nustebęs, kad čia panaudota mano daina.

Socialdemokratams noriu pasakyti – galbūt kai kuriais atvejais mano sumokami mokesčiai yra jūsų nuosavybė, bet aš ir mano veikla – tikrai ne.

Aš tikrai nepuoselėju jų idėjų. Tai kvaila. Atsisakau groti visuose politinėse šventėse, mitinguose, net jei juos rengia partijos, kurioms simpatizuoju. O dabar jaučiuosi prisidėjęs prie rinkimų kampanijos, kurioje dalyvauti visiškai neketinu“, - stebėjosi M. Mikutavičius.

Dainininkės užsiminė, kad jo vadybininkas jau kreipėsi į socialdemokratus, reikalaudamas pašalinti klipą ir pasiaiškinti.

„Tačiau gavo atsakymą, kad viskas čia gerai, taip naudoti kūrinius internete talpinamiems klipams galima. Gerai, pasižiūrėsime, kaip viskas yra iš teisinės pusės. Gal aš iš tiesų be reikalo nervinuosi, gal mūsų valstybėje viskas priklauso visiems.

Aš niekada nesipiktinu, jei kas kokių klipų su mano dainomis primontuoja, vaizdelių į „YouTube“ pagal tuos kūrinius prideda – nieko nepadarysi, toks dainų likimas. Bet visai kas kita, kai tai padaro politinė jėga. Juolab tokia, su kuria visai nenoriu būti siejamas“, - pyko M. Mikutavičius.

Dainininkas tvirtino, kad apolitiškas tikrai nėra, yra išsirinkęs partiją, kurią palaiko, tačiau yra griežtai apsisprendęs neleisti savo muzikos ir įvaizdžio sieti nei su ja, nei su bet kuria kita politine jėga.

„Taip yra todėl, kad daugelis Lietuvoje vykdomų rinkiminių „bajerių“ ir agitacijos visiškai prasilenkia su sveika politika. Kai rinkėjai papirkinėjami alumi, maistu, dainomis ar šou – man tai visiškai nepriimtina. Tiesiog nenoriu būti to dalis. Tai mano, kaip rinkėjo ir atlikėjo, pozicija“, - sakė M. Mikutavičius.

Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus vadovė Lilija Petraitienė lrytas.lt sakė, kad neskambinti M. Mikutavičiui patarė agentūra LATGA (Lietuvos Autorių Teisių Gynimo Asociacijos Agentūra), kuri rūpinasi dainos autorinėmis teisėmis. Partija LATGA'i už šios dainos naudojimą klipe sumokėjo honorarą - apie du šimtus litų.

M. Mikutavičių supykdęs socialdemokratų klipas:

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder