Vargšų gyvenimo Nidoje galima  tik pavydėti!

Vargšų gyvenimo Nidoje galima tik pavydėti!

(1)

Visi Lietuvos vargšai - skubėkite į Neringą. Sklinda gandai, o juos iliustruoja nuotraukos, kad socialiai remtini žmonės laukiami naujoviškuose namukuose. Na ir kas, kad jie kiek primena priekabas - užtat pasistatyti jas galėsite bet kur! Visiškai nevaržomai - net ant Kuršių marių kranto! O jei jėgų turėsit - greičiausiai ir Nidos kopose apsigyventi galėsite.

Kas gi vyksta Neringoje su socialiniais būstais?

Prieš kelerius metus neringiškius pašiurpino vietos valdžios sprendimas socialiniams būstams statyti ne paprastą daugiabutį, bet gan prabangiai atrodančius vasarnamius. Vietoj to, kad į daugiabutį galėtų įsikelti apie 100 žmonių, namukai buvo skirti tik pusei tiek. Už 5 namukus tuomet išleista 5 mln. litų.

Iš 24 butų - 4 buvo tarnybiniai, kuriuose turėjo gyventi valstybės tarnautojai, neturintys nuosavybės Neringoje. Tad socialinių būstų statusas buvo pakeistas į savivaldybės būstus, vadinasi, gyventojai su laiku tuos butus gali privatizuoti. (Tik visiškas kvailys nenorėtų namo 50 metrų nuo Kuršių marių?!)

 O pernai paaiškėjo, kad ir valstybės klapčiukai ten negyvena, veikiau suka bizniuką - savo butus pernuomoja atvykstantiems pailsėti ir gauna gražaus pinigo, savivaldybei mokėdami tik grašius. Juk poilsis Neringoje - aukso vertės!

Kur žiūri vietos valdžia? Meras Darius Jasaitis ar Kuršių nerijos nacionalinio parko viršininkė Aušra Feser? Greičiausiai vaikšto užsimerkę. Kitaip, matytų, kas darosi jų panosėje.

Ir jeigu būtų visai švari valdžia, tokius absurdus stabdytų. Juk Kuršių nerija - viena iš UNESCO saugomų teritorijų. Tad čia galioja kitokios taisyklės.

Tikrai kitokios. Savos! Jei paprastas žmogelis palieka vieną savo automobilio ratą ant žolės - gauna baudą, o jei apsuk­rūs verslininkai pažeidžia taisykles - visi tyli.

Štai jau kelias paras, prie pat marių kranto stovi puspriekabė. Vienas ratas ant vejos, o visa kita - ant pėsčiųjų tako.

Niekam neužkliūna! Net pravažiuojantys policininkai mato, kad priekaba stovi ant regos negalią turintiems žmonėms specialiai paženk­linto takelio! Ir vis tiek nieko! Tai gal mes suklydome?

Gal čia visai ne priekaba, o naujo socialinio būsto modelis? Suderintas su vietos valdžia. Kaip pageidaujama - modernus, skandinaviško minimalistinio stiliaus mobilus namelis ant vandens kranto, geram gyvenimui sukurtas.

Lyg patvirtindami mūsų spėjimus, liudininkai sako matę socialiai remtinus žmones aplink ratus besisukiojančius. Dar ir uždarbiauja, neiškėlę kojos iš namų. Ne gyvenimas, o rojus! Tikrai, plaukiam greičiau į Nidą! 

Klausimas Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorei Aušrai Feser - ar toks vaizdas prie marių tinka UNESCO saugomiems objektams?

Neringos meras Darius Jasaitis neseniai atviravo, kad kai kurios žiniasklaidos priemonės jį reketuoja dėl reklamos. Todėl „Vakaro žinios“ pažymi: mes reikalaujame tik tvarkos ir visiems - tiek vietos gyventojams, tiek svečiams - vienodo taisyklių taikymo

 

 

Darius Jasaitis ir Aušra Feser.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder