Planuojamas šulinių ir individualių gręžinių laboratorinis tyrimas

Planuojamas šulinių ir individualių gręžinių laboratorinis tyrimas

Neringos savivaldybės administracija organizuoja šachtinių šulinių ir individualių gręžinių, kurių vandenį savivaldybės gyventojai vartoja maistui gaminti ir gerti, nemokamą laboratorinį ištyrimą.

Iš anksto prašome savivaldybės gyventojus, kurie naudoja šachtinių šulinių ir individualių gręžinių vandenį maistui gaminti ir gerti, apie tai iki š. m. lapkričio 15 d. informuoti Neringos savivaldybės administraciją el. p. [email protected], nurodant šachtinio šulinio ar individualaus gręžinio tikslų adresą, naudotojo vardą, pavardę, telefoną, jei turi - el. pašto adresą. Šuliniai ar gręžiniai, kurių vanduo naudojamas kitiems tikslams (pvz., gėlynams, daržams laistyti) tiriami nebus.


 

Vyks policijos pareigūnų konsultacija

Klaipėdos apskrities VPK Neringos policijos komisariato pareigūnai Juodkrantės bendruomenės namuose (Kalno g. 26) teiks konsultacijas gyventojams. Susitikimas vyks spalio 20 d. nuo 17 iki 19 val. Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis į vyresnįjį tyrėją Nerijų Stankų, el. p. [email protected], tel. +370 700 62006.


Pradėtas renginio "Trail Kuršių nerija" trasų žymėjimas

Artėjantį šeštadienį, spalio 17 d., Neringoje vyks renginys "Trail Kuršių nerija".

Bendras renginio trasų ilgis sieks apie 95 km, tad jų ženklinimas pradėtas jau antradienį. Trasos žymėjimo ženklai bus nurinkti iki spalio 23-iosios.

Bėgimo šventę gamtos takais, arba bekele, sudarys keturios vieno rato trasos: 12 km, 25 km, 47 km ir 70 km.Anot jau ne pirmą kartą vyksiančio renginio organizatorių, yra pasitaikę atvejų, kai trasos žymėjimo ženklai būna sugadinami, apsukami ar nurinkami praeivių. Atsižvelgiant į tai, kurorto gyventojų ir svečių prašoma susilaikyti nuo tokių veiksmų - žymėjimo ženklai po varžybų bus kuo skubiau nurenkami.

Šiais metais renginyje "Trail Kuršių nerija" tikimasi sulaukti apie 700 dalyvių iš 13 valstybių.

PRAŠYMAS. Kurorto svečių ir gyventojų prašoma nenuplėšti trasų žymėjimo ženklų.

Organizatorių nuotr.


Neringos verslo atstovai kviečiami į mokymus "Svetingumas - pardavimas nepardavinėjant"

Svetingumas ir taikomi aptarnavimo standartai, sėkmingas pardavimas ypač svarbūs kurorto verslo sektoriui. Atsižvelgiant į pateiktus verslo atstovų poreikius, šios temos bus aptartos Neringos savivaldybės inicijuojamuose mokymuose.

Kurorto verslo atstovams ir jų darbuotojams skirti mokymai "Svetingumas - pardavimas nepardavinėjant" vyks spalio 20-ąją, artėjantį antradienį, nuotoliniu būdu nuo 10 iki 12 val.

Mokymuose bus aptariamas svetingumo ir klientų aptarnavimo standartas, ryšio su klientu užmezgimas ir komunikacija, klientų tipai ir jų lūkesčių identifikavimas, santykių su klientu kūrimas ir vystymas bei pardavimo sąskaitos auginimas.

Mokymus ves Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotojas strateginei plėtrai dr. Remigijus Kinderis, sukaupęs vertingos patirties svetingumo, viešbučių administravimo ir valdymo, pardavimo srityse.

Dalyvavimas mokymuose nemokamas. Į mokymus kviečiama registruotis el. paštu [email protected].

Mokymo dieną iš anksto užsiregistravusieji gaus mokymų nuorodą ir prisijungimo duomenis.


Vyks Neringos miško architektūros ekskursijų ciklas

Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija,bendradarbiaudama su Nidos kultūros ir turizmo informacijos centru "Agila" ir Kuršių nerijos nacionaliniu parku, spalio mėnesį kviečia į nemokamas Neringos miško architektūros ekskursijas.

Spalio 17 d., šeštadienį, 11 val. Gražina Žemaitienė ekskursijoje "Apie miško takus" supažindins su senaisiais miško takais ir jų pavadinimais, duotų vardų kilme, mėgins "atrasti" tai, ką turime išsaugoję ir ką galima dar atkurti.
Spalio 24 d., šeštadienį, 11 val. ekskursijoje "Viskas prasidėjo nuo sengirės" ilgametis Nidos girininkijos girininkas Gediminas Virgilijus Dikšas papasakos apie Neringos miškingumo kaitą ir miško augimą per šimtmečius iki šių dienų.
Spalio 31 d., šeštadienį, 11 val. ekskursijoje "Miškas ? erdvė" architektas Antonas Šramkovas į mišką žvelgs kaip į erdvę. "Ir kaip visos (bet kokios) erdvės, miškas turi savo dėsnius, tarp jų - ir erdvinės kompozicijos dėsnius. Jie veikia mus nuolatos, net tada, kai mes to nesuvokiame", ? sako A. Šramkovas.

Ekskursijos nemokamos, tačiau vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected] arba telefonu 8 600 39 972. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.



Konstitucijos egzaminas šiais metais vyks internetu

Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija visus Lietuvos piliečius kviečia laikyti Konstitucijos egzaminą, kuris organizuojamas atskiroms tikslinėms dalyvių grupėms: moksleiviams, universitetų ir kolegijų studentams, likusiems piliečiams.

Egzaminas vyks 2020 m. lapkričio 11 d. nuo 9 iki 13 val. (visiems Lietuvos piliečiams, įskaitant ir mokyklas). Egzamine gali dalyvauti visi šių grupių LR piliečiai ir gyventojai: 5-6 kl., 7-8 kl., 9-10 kl. ir 11-12 kl. moksleiviai; studentai; suaugusieji Lietuvos piliečiai ir gyventojai.

Moksleiviai, studentai ir kiti Lietuvos piliečiai egzaminą galės laikyti portale www.delfi.lt/konstitucijos-egzaminas arba www.konstitucijosegzaminas.lt (rasite nuorodą prisijungti prie egzamino).

Išankstinė dalyvių registracija nėra būtina, bet pageidaujama, kad registruotųsi institucijos - mokyklos, universitetai, kolegijos, savivaldybės, bibliotekos. Moksleiviai egzaminą laikys mokyklose arba savarankiškai namuose.

Egzamino laimėtojais bus pripažinti dalyviai, kurie pateiks daugiausiai teisingų atsakymų į uždaro tipo klausimus ir tiksliausiai bei kūrybiškiausiai atsakys į atvirą klausimą. Surinkus po vienodą balų skaičių bus atsižvelgiama į egzamino užduočių sprendimo laiką. Egzamino laimėtojai bus paskelbti per 2 darbo dienas.

Laimėtojai bus apdovanoti individualiai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder