Neringos savivaldybės teritorijoje paskelbta gripo epidemija

Neringos savivaldybės teritorijoje paskelbta gripo epidemija

Neringos savivaldybė primena, kad valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava turi būti keliama ir prie, virš ar ant gyvenamųjų namų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma.

Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo 2020 m. kovo 6 d. paskelbta gripo epidemija Neringos savivaldybės teritorijoje. Epidemijos pabaiga bus skelbiama atskiru įsakymu.

Įstaigų, įmonių, organizacijų, bendrijų vadovai įpareigoti gripo epidemijos laikotarpiu neorganizuoti masinių renginių ir vykdyti priemones, numatytas Neringos savivaldybės pasirengimo gripo pandemijai priemonių plane.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro - valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo pavedimą visoms Lietuvos savivaldybių administracijoms paskelbti gripo epidemiją savivaldybės teritorijoje ir vykdyti priemones dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigų veiklos organizavimo, masinių renginių ribojimo, prireikus - kitas aktualias priemones pagal savivaldybės patvirtintus planus, taikomus gripo epidemijos metu. Tokių veiksmų imamasi atsižvelgiant į COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją ir į Pasaulio sveikatos organizacijos bei Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijas dėl COVID-19 ligos plitimo prevencijos.

Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu taip pat patvirtintas Neringos savivaldybės 2020 m. pasirengimo prevencinių ir kontrolės koronaviruso priemonių ir veiksmų planas, už kurio priemonių vykdymą ir įgyvendinimą yra atsakingi Neringos savivaldybės teritorijoje esančių ūkio subjektų ir kitų įstaigų vadovai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder