Neringos paplūdimių vanduo ir smėlis - švarūs ir atitinka reikalavimus

Neringos paplūdimių vanduo ir smėlis - švarūs ir atitinka reikalavimus

Naujausi Neringos savivaldybės paplūdimių maudyklų laboratoriniai tyrimai patvirtino, kad Baltijos jūros vanduo ties Nidos, Juodkrantės, Preilos ir Pervalkos paplūdimiais yra švarūs ir atitinka keliamus reikalavimus.

Geri ir smėlio tyrimų rezultatai – kirminų kiaušinėlių ir jų lervų nenustatyta. Baltijos jūros pavyzdžiai atrinkti rugpjūčio 4-ąją, artimiausiu metu mėginiai laboratoriniams tyrimams vėl bus imami rugpjūčio 18-ąją.

Pasklidus informacijai apie į atvirą jūrą patekusius teršalus, Neringos maudyklių vandens stebėseną nuosekliai vykdė ir BĮ „Paslaugos Neringai“ gelbėjimo tarnybos darbuotojai.  Atsižvelgiant į tai, kad taršos pėdsakai nebuvo nustatyti, draudimas maudytis Neringos paplūdimiuose nebuvo skelbtas.

Maudymosi sezonas, kuomet dirba gelbėjimo tarnybos, Nidos, Juodkrantės, Preilos ir Pervalkos paplūdimiuose truks iki rugpjūčio 31-osios.

Šiais metais Neringos paplūdimiai didžiuojasi ne tik dviem plevėsuojančiomis Mėlynosiomis vėliavomis, bet ir tarptautine žinia, kad jos pajūris vienas saugiausių koronaviruso pandemijos kontekste. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder