Neringa neskubėdama ruošiasi poilsio sezonui

Neringa neskubėdama ruošiasi poilsio sezonui

Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad šiuo metu Neringoje gal ir yra 500-600 gyventojų daugiau, bet tikina, kad jokio poilsiautojų antplūdžio nėra. Jam nerimą kelia tai, kad neleidžiama miesto Savivaldybei rengti Tarybos posėdžių nuotoliniu būdu, tad stringa nemažos dalies klausimų sprendimai.

Neringos meras D. Jasaitis sako kalbėjęs su "Barboros" atstovais ir prašęs didinti "langų" skaičių, nes Preiloje nėra parduotuvės. Šie guodėsi, kad neužtenka maisto surinkėjų ir salių, bet pažadėjo pabandyti padėti.

Pasak mero, neringiškiai norėtų, kad kuo greičiau būtų atidarytas "Maximos" parduotuvės pagrindinis pastatas ir nereikėtų naudotis konteineriais. "Kad mums trūksta maisto, tikrai negalėtume sakyti. Vienintelis dalykas, ko mums gali pritrūkti, tai mūsų greitajai medicininei pagalbai vienkartinių kostiumų XXL ir, žinoma, respiratorių FFP3 medikams. Dar šiek tiek turime, bet nežinia, kuriam laikui užteks", - sakė meras ir džiaugėsi, kad bent kol kas Neringoje dar nėra koronavirusu užsikrėtusių asmenų.

D. Jasaitis prisipažino netikįs, kad to bus išvengta. Kol kas Neringa tik vieną savo gyventoją parsivežė iš Vilniaus, bet paliko jį Klaipėdoje, "Auroros" viešbutyje. Praėjusį savaitgalį buvo planuojama parsivežti ir daugiau neringiškių. Vieną - tikrai, o dėl kitų šešių penktadienį dar tiksliai nebuvo žinoma.

"Situacija dabar labai greitai keičiasi: atsiguli susiplanavęs vienus darus, o atsikėlus jau laukia kiti. Bet, palyginti su problemomis, su kuriomis susiduria Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Palanga, mes tikrai negalime skųstis ", - sakė Neringos meras.

Dėl žmonių susibūrimų problemos nėra

Šiuo metu Neringoje deklaruotų gyventojų popieriuje yra 5 200, bet, mero manymu, tiek jų dabar tikrai nėra, o pastaruoju metu jų padaugėjo kokiais 500-600 žmonių.

D. Jasaitis aiškino, kad šiuo metu, žinoma, poilsiautojai neraginami važiuoti į Neringą ir palikti joje pinigų, nes kituose miestuose didžiulė užsikrėtusiųjų koncentracija ir iškyla rimtų problemų. Kurorte žmonių yra nemažai, bet galima laikytis saugaus atstumo, susigrūdimo tikrai nėra. Gal tik kiek daugiau žmonių susirenka vaistinėje.

"Daugiausia yra grįžusių mūsų vietinių žmonių. Yra ir vienas kitas nematytas asmuo. Bet jokios tragedijos nėra. Oficiali Savivaldybės pozicija - šiuo laikotarpiu turime visi gyventi draugiškai. Nuvažiuoji į pajūrį, gal koks 20 žmonių ir būna išsimėtę penkiuose kilometruose. Neringa savo gyventojų, kurie gyveno Vilniuje, Kaune, bet Neringoje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, o dabar sugrįžo, nesikrato. "Kai viskas baigsis, mes jų paprašysime, kad ir toliau su mumis gyventų", - juokavo meras.

D. Jasaitis nusiteikęs gana optimistiškai ir sakė, kad neringiškiai ramiai, neskubėdami ruošiasi poilsio sezonui ir tikisi, kad jis bus pats geriausias.

Po visų vargų žmonės bus išsiilgę gamtos, Neringos pušynų. Visi poilsiautojai kalbės lietuviškai, niekas nekalbės vokiškai, angliškai, prancūziškai", - svajojo Neringos meras.

Stringa klausimai, kuriems reikia Tarybos sprendimo

Neringos tarybos posėdis nuotoliniu būdu vyko praėjusį ketvirtadienį. "Mano nuomone, viskas sekėsi puikiai. Žinoma, iš daugiau kaip 30 klausimų apsvarstėme tik 10, t. y. tik tuos, kurie labiausiai buvo susiję su ekstremalia situacija. Nusprendėme didinti administracijos direktoriaus fondą. Žinoma, dabartinė situacija trukdo dirbti, bet tikimės, kad artimiausiu metu Seimas priims išmintingą sprendimą ir leis dirbti nuotoliniu būdu. Didžiųjų šalių prezidentai nuotoliniu būdu sprendžia pasaulines problemas, o mūsų Seimas neleidžia miestų taryboms spręsti tokiu būdu savo problemų. Tai absurdas.

Pas mus galioja įstatymas, kuris to neleidžia. Jau yra pateikta Seimui to įstatymo pataisa, kad būtų galima tai daryti. Dabar leidžiama nuotoliniu būdu svarstyti tik tuos klausimus, kurie tiesiogiai yra susiję su ekstremalia situacija, todėl visi kiti einamieji klausimai, kuriems reikia Tarybos sprendimo, stovi. Tai ir įvairios pačių ministerijų "nuleistos" tvarkos, įvairiausių socialinių išmokų, žmonių atleidimo nuo rinkliavų, mokyklų klausimai. Vadovų ataskaitos gali palaukti, sutinku, dėl jų niekas nenumirs. Manau, tikrai bus priimtas teigiamas sprendimas, nes didžiosiose savivaldybėse ne tiek žmonių laukia įvairių sprendimų kaip pas mus", - sakė D. Jasaitis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder