Juodkrantės sporto aikštynui - leidimas

Juodkrantės sporto aikštynui - leidimas

Ketinimai Juodkrantės Žaliajame Kelyje įkurti universalų sporto aikštyną toliau skinasi kelią - supaprastintam statybos projektui išduotas leidimas. Projektas numato esamų sporto ir transporto stovėjimo aikštelių rekonstrukciją į modernų sporto aikštyną.

Planuojama teritorija - greta Juodkrantės pajūrio apsauginio kopagūbrio. Prieš trejus metus Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Neringos savivaldybei patikėjimo teise valdyti buvo perduotas šioje teritorijoje esantis nekilnojamasis turtas. Valstybei nuosavybės teise priklausantį turtą tuomet valdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė.

Pirmoji aktyvaus laisvalaikiui skirta aikštelė įrengta jau praėjusiais metais. Ši aikštelė skirta žaisti mažąjį futbolą. Plėtojant universalų sporto aikštyną bus įrengtos erdvės ir kitoms sporto šakoms.

Sporto aikštyne suprojektuota padelio, lauko teniso ir krepšinio aikštelės. Taip pat stoginė, skirta lauko treniruoklių zonai, ir vaikų žaidimo aikštelė. Pagrindinis įėjimas į aikštyną numatomas nuo Žaliojo Kelio - esamu asfalto dangos keliu.

Tikimasi, kad aikštynu ateityje naudosis ne tik kurorto gyventojai ir svečiai, bet jis taps patrauklus ir įvairių sporto, aktyvaus laisvalaikio stovyklų ar renginių organizatoriams.


Įteiktas apdovanojimas

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis apdovanotas Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos garbės ženklu "Už nuopelnus". Apdovanojimą merui įteikė Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.


Skelbiamas aukcionas

Nidoje, G. D. Kuverto g. 1C (prie marių), parduodamas pastatas - tualetas (30,42 kv. m.) ir 0,0447 ha žemės sklypas, unikalus Nr. 2301-0001-0055, nuomojamas iš valstybės iki 2092-11-30.

Norinčių aukcione įsigyti turtą dalyvių registracijos dokumentai priimami iki 2020 m. lapkričio mėn. 25 d. 12 val. UAB "Neringos komunalininkas" patalpose adresu: Taikos g. 45, Neringa, darbo dienomis nuo 8 iki 16 val.Papildoma informacija - el. paštu [email protected]., mob. tel. +370 658 13 760.


Sekmadienį - LR Seimo rinkimų antras turas

Spalio 25 d., sekmadienį, nuo 7 iki 20 val. vyks Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų antras turas.

Primename rinkėjams, kad einant balsuoti reikia pasiimti asmens dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę bei turėti savo asmeninį rašiklį.

Neringos savivaldybėje yra sudarytos trys rinkimų apylinkės: Kopų Nr. 1 (Nidoje)

Apylinkės būstinės adresas: Taikos g. 17, Neringa (Nidos bendruomenės namai). Apylinkės komisijos pirmininkė - Vitalija Motuzaitė, tel. 8 684 32 569.

Smėlio Nr. 2 (Juodkrantėje)

Apylinkės būstinės adresas: L. Rėzos g. 8B, Neringa (Liudviko Rėzos kultūros centras). Apylinkės komisijos pirmininkė - Sonata Vaitonienė, tel. 8 689 88 858.

Pušų Nr. 3 (Preiloje ir Pervalkoje)

Apylinkės būstinės adresas: Preilos g. 27, Preila, Neringa (Preilos bendruomenės namai). Apylinkės komisijos pirmininkas - Laurynas Vainutis, tel. 8 614 13 343.


Renginiai Neringoje

Spalio 22 d. 11 val. Senjorų dienos internete. Tema "E. saugumas: draugaukime ir neapsigaukime". Šįkart transliacijoje bus kalbama intriguojančia tema. Ar esate pastebėję, kad kažkada įsigyta prekė "persekioja" jus vos tik atsidarote interneto naršyklę? Kas ir kodėl už to slypi ir ko imtis, kad tai liautųsi? Kaip bendrauti internetu etiškai, saugiai ir atsakingai? Ekspertai pateiks naudingų patarimų, kad internete būtume saugūs. Transliaciją galima stebėti Viktoro Miliūno viešojoje bibliotekoje.
Spalio 23 d. 11 val. Senjorų dienos internete. Tema "E. sodas: planuokime virtualiai, sodinkime realiai". Kaip technologijos susijusios su daržu ir sodu? Atsakymą į šį klausimą transliacijos metu pateiks pašnekovai, kurie patars, kur ir kaip internete rasti Jums aktualią informaciją daržo, sodo, gėlių auginimo klausimais. Atsižvelgiant į praėjusių metų akcijos Senjorų dienos internete dalyvių atsiliepimus ir puikius vertinimus, šiemet dar sykį sodo priežiūros ir kitais praktiniais patarimais mielai dalinsis dr. Algirdas Amšiejus. Transliaciją galima stebėti Viktoro Miliūno viešojoje bibliotekoje.
Spalio 24 d. 11 val. Neringos miško architektūros ekskursija "Viskas prasidėjo nuo sengirės". Ilgametis Nidos girininkijos girininkas Gediminas Virgilijus Dikšas papasakos apie Neringos miškingumo kaitą ir augimą per šimtmečius iki šių dienų. Būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected] arba telefonu 8 600 39 972.
Spalio 27 d. 14.30 val. Neringos neįgaliųjų draugijoje, Taikos g. 13A, vyks paskaita "Vidaus organų ligos dėl bendro kraujotakos sutrikimo". Paskaitą skaitys gyd. Tomas Vilūnas.
Spalio 27 d. 17 val. pozityvios tėvystės mokymai. Nidos bendruomenės namuose, Taikos g. 17. Registracija į mokymus telefonu 8 614 44 669 arba el. paštu [email protected].
Spalio 31 d. 11 val. Neringos miško architektūros ekskursija "Miškas ? erdvė". Architektas Antonas Šramkovas į mišką žvelgs kaip į erdvę. "Ir kaip visos (bet kokios) erdvės, miškas turi savo dėsnius, tarp jų - ir erdvinės kompozicijos dėsnius. Jie veikia mus nuolatos, net tada, kai mes to nė nesuvokiame", ? sako A. Šramkovas. Būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected] arba telefonu 8 600 39 972. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


Planuojamas šulinių ir individualių gręžinių laboratorinis tyrimas

Neringos savivaldybės administracija organizuoja šachtinių šulinių ir individualių gręžinių, kurių vandenį savivaldybės gyventojai vartoja maistui gaminti ir gerti, nemokamą laboratorinį ištyrimą 2021 metams.

Iš anksto prašome savivaldybės gyventojus, kurie naudoja šachtinių šulinių ir individualių gręžinių vandenį maistui gaminti ir gerti, apie tai iki š. m. lapkričio 15 d. informuoti Neringos savivaldybės administraciją el. p. [email protected], nurodant šachtinio šulinio ar individualaus gręžinio tikslų adresą, naudotojo vardą, pavardę, telefoną, jei turi - el. pašto adresą. Šuliniai ar gręžiniai, kurių vanduo naudojamas kitiems tikslams (pvz., gėlynams, daržams laistyti) tiriami nebus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder