ES investicijos - automobiliams Neringoje statyti

ES investicijos - automobiliams Neringoje statyti

Neringos savivaldybė įgyvendina projektą, kuriuo išmaniai bus sprendžiamos automobilių statymo problemos, skatinamos įvairių transporto priemonių rūšys.

Patobulinta ir skaitmenizuota automobilių parkavimo sistema, skatinanti tvarią raidą ir įvairiarūšio transporto naudojimą Pietų Baltijos regione - toks pradedamo įgyvendinti Neringos savivaldybės "Automobilių statymas tampa išmanus" (angl. k. "Parkinggetssmart") tikslas. Projektas įgyvendinamas kartu su partneriais iš Lenkijos, Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Prieš porą savaičių Gdanske (Lenkijoje) įvykęs pirmasis projekto dalyvių susitikimas buvo ne tik proga susipažinti su projekto partneriais, jų problemomis ir lūkesčiais, bet ir sužinoti apie geruosius egzistuojančius pavyzdžius automobilių statymo srityje. Projekto idėją inspiravo Helsinkio naudojamas automobilių statymo valdymo modelis ir patirtis skaitmenizavimo srityje, atvirųjų duomenų panaudojimo galimybės, siekiant analizuoti vartotojų įpročius, juos keisti, kurti papildomas paslaugas. Šie sprendimai taip pat sumažino automobilių stovėjimo aikštelių valdymo kaštus.

Egzistuojančios gerosios patirtys bus išanalizuotos ir įvertintos, ieškant geriausio sprendimo Neringai. Projekto lėšomis šie sprendimai bus taikomi Nidoje ir Juodkrantėje - gyvenvietėse, kuriose vasaros sezono metu yra didžiausi transporto srautai. Projekto metu bus sukurtos priemonės,suteikiančios vartotojui ne tik daugiau būdų atsiskaityti už paslaugas, bet ir informacijos apie galimybes pastatyti automobilį tam tikroje aikštelėje (pvz., naudojant mobiliąsias aplikacijas). Taip pat tikimasi, kad, bendradarbiaujant su verslo atstovais ir bendruomene, bus kuriamos papildomos paslaugos, skatinančios rinktis keliavimo būdą ne asmeniniu automobiliu, o, pavyzdžiui, suteikiant informaciją apie dviračių nuomos vietas, viešojo transporto stoteles ir pan.

Šis projektas prisidės prie Neringos savivaldybės darnaus judumo strateginio plano sprendinių realizavimo. Kompleksiškai įgyvendinus šiuo metu vykdomus projektus "Elektromobilių infrastruktūros plėtra Neringos savivaldybėje", "CO2 mažinimas", tikimasi, kad kurorte bus sukurta subalansuota, efektyviu išteklių ir šiuolaikinių technologijų panaudojimu grindžiama kurorto darnaus judumo sistema. Realizavus darnaus judumo planą būtų reikšmingai mažinamos CO2 emisijos, transporto sukeliamo triukšmo lygis, užtikrinta geresnė gyvenimo kokybė ir susisiekimas visomis transporto priemonėmis ar pėsčiomis.

Neringos savivaldybės administracijos dalis projekte - 195 tūkst. Eur, 85 proc. šios sumos skirta iš Europos regioninės plėtros fondo, 15 proc. - Savivaldybės biudžeto lėšos. Daugiau informacijos apie projektą suteiks Neringos savivaldybės administracijos Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vedėja Vilma Kavaliova, tel. (8 469) 51259, el. p. [email protected].

Šis pranešimas parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio pranešimo turinį atsako Neringos savivaldybės administracija. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder