Diskutuota apie infrastruktūros pritaikymą neįgaliesiems

Diskutuota apie infrastruktūros pritaikymą neįgaliesiems

Neringos viešųjų erdvių ir infrastruktūros pritaikymas žmonėms, turintiems negalią, aptartas kartu su ministro pirmininko patarėju neįgaliųjų klausimais Juozu Bernatavičiumi.

Diskusijoje dalyvavo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, Tarybos narys, Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininkas Stasys Valančius, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas ir Architektūros skyriaus specialistai.

Daugiausia dėmesio skirta Taikos gatvės rekonstravimo projektiniams pasiūlymams, kuriais numatomas takų ir šaligatvių pritaikymas neįgaliesiems. Šioje gatvėje yra reljefo šuolis - kopagūbris. Siekiant nenukasti kopagūbrio, jam įveikti siūloma įrengti vertikalų keltuvą. Nors, Lietuvos neįgalių žmonių asociacijos atstovų nuomone, keltuvo įrengimas - geriausia ir tinkamiausia siūlyta alternatyva, ją kritikuoja dauguma neringiškių ir kurorto svečių.

Kitapus Taikos gatvės, siekiant sudaryti patogias sąlygas patekti į Neįgaliųjų draugijos patalpas, kopagūbriui įveikti siūloma įrengti skulptūrų parkelį su vingiuotais takais.

Ministro pirmininko patarėjas J. Bernatavičius sutiko, kad ypatingo Neringos kraštovaizdžio reljefas yra sudėtingas, ir pažadėjo pasidalinti pasaulinės praktikos pavyzdžiais, sprendžiant panašias problemas.

Meras D. Jasaitis džiaugiasi, kad Neringa dalyvauja ES lėšomis finansuojamame projekte, kurį įgyvendinant kuriama neįgaliųjų poreikiams pritaikyta turizmo informacinė infrastruktūra.Projektu siekiama įrengti 83 ženklinimo infrastruktūros objektus Klaipėdos regiono pietvakarinėje dalyje. Planuojama įrengti tokius ženklinimo infrastruktūros objektus, kaip bareljefines 3D plokštes, taktilinius žemėlapius, informacinius stendus Brailio raštu, tarptautinius ženklus, nurodančius judėjimo kryptį neįgaliesiems, ir ženklus, nurodančius, kad infrastruktūra yra pritaikyta neįgaliųjų poreikiams. Planuojama, kad minėti ženklai Neringos savivaldybėje bus įrengti jau šiais metais. Atsižvelgiant į vienos iš Neringos viešnių pasiūlymą, praėjusiais metais Nidoje ir Juodkrantėje įrengtos pirmosios dvi sūpynės, skirtos žmonėms, turintiems judumo negalią.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder