Baltijos jūros vanduo ties Neringos paplūdimiais - švarus

Baltijos jūros vanduo ties Neringos paplūdimiais - švarus

Naujausi Neringos savivaldybės paplūdimių maudyklų laboratoriniai tyrimai skelbia, kad Baltijos jūros vanduo yra švarus ir atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 "Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė" reikalavimus.

Baltijos jūros vandens pavyzdžiai buvo atrinkti birželio 23-iąją Nidos, Juodkrantės, Preilos ir Pervalkos paplūdimiuose. Tirtas ir šių paplūdimių smėlis - kirminų kiaušinėlių ir jų lervų neaptikta.

Mėginiai laboratoriniams tyrimams vėl bus imami liepos 7 ir 21 d., rugpjūčio 4-18 d., rugsėjo 2 d. Neringos savivaldybės maudyklų vandens kokybės ir paplūdimių dirvožemio tyrimai atliekami vadovaujantis Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintu grafiku.

Neringos paplūdimių kokybę liudija Nidos ir Juodkrantės centriniuose paplūdimiuose plevėsuojančios mėlynosios vėliavos. Nidos paplūdimys mėlynąja vėliava įvertinamas nuo 2002-ųjų ir yra pirmasis Lietuvoje, gavęs tokį apdovanojimą. 2004 metais apdovanotas ir Juodkrantės paplūdimys.

Bardų skvere Nidoje - nauja nemokama muzikinė pramoga

Bardų skvere Kuršių marių krantinėje praėjusią savaitę pristatytas interaktyvus sprendimas, leisiantis geriausias V. Kernagio dainas transliuoti visus metus, o norimą išgirsti dainą nemokamai galima užsisakyti specialiai sukurtoje interneto svetainėje 88.lt.

Planuojama, kad visą vasarą Bardų skveras bus "gyvas": savaitgaliais čia vyks įvairūs renginiai, o kitu laiku bus galima mėgautis V. Kernagio dainomis ir jas nemokamai užsisakyti.

Muzikinio Bardų skvero Nidoje idėją įgyvendina "ROTARY International apygarda 1462", viešoji įstaiga Vytauto Kernagio fondas ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras "Agila".

NAUJOVĖ. Bardų skvere Kuršių marių krantinėje praėjusią savaitę pristatyta naujovė.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" nuotr.

Visi kviečiami giedoti "Tautišką giesmę"

Liepos 6 d., pirmadienį, 21 val. kurkime vienybės tiltus, prisijungdami prie akcijos "Tautiška giesmė aplink pasaulį" - saugiu atstumu giedodami "Tautišką giesmę".

Neringoje "Tautiška giesmė" bus giedama:

Nidoje - Kuršių marių krantinėje šalia Vytauto Kernagio skulptūros;

Preiloje - ant naujųjų Preilos kopos laiptų;

Juodkrantėje - renginio "Juodkrantės kurorto dienos" scenoje.

Juodkrantėje - aštuntasis tarptautinis festivalis "Baltic Voice"

Šiemet festivalyje-konkurse iš viso pareiškė norą dalyvauti apie pusantro šimto atlikėjų: pavienių dainininkų, grupių ir ansamblių, o atlikėjų amžius - nuo ketverių iki trisdešimties metų. Konkursantų pasirodymus septyniolikoje įvairaus amžiaus, stiliaus ir sudėties kategorijų vertins tarptautinė penkių asmenų komisija, kurios nariai - kompetentingi dainavimo mokytojai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Festivalis vyks Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje (L. Rėzos g. 54, Juodkrantė).

Programa

Liepos 2 d. 10 val. festivalio atidarymas, pirmos dainos konkursas.

Liepos 3 d. 10 val. antros dainos konkursas.

Liepos 4 d. 17.00 val. laureatų koncertas, festivalio uždarymas.

Po festivalio uždarymo koncerto visi žiūrovai bus vaišinami ledais.

Renginiai Neringoje

Birželio 30 d., šiandien, 19 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53) 7-ojo kultūros almanacho "Dorė" sutiktuvės. Dalyvaus sudarytojai, autoriai, straipsnių herojai. Tarp pokalbių gros Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos akordeonistas Motiejus Dudnikas (mokytoja Marytė Markevičienė).
Nuo liepos 2 d. iki rugpjūčio 9 d. veiks Jūratės Bučmytės ir Alberto Krajinsko paroda "Mūsų namai". Liudviko Rėzos kultūros centro parodų salėje (L. Rėzos g. 8B, Juodkrantė). Parodoje bus eksponuojami per trisdešimt kūrybos metų sukurti dailininkų darbai.
Liepos 3-6 dienomis vyks Juodkrantės kurorto dienos. Tema - "Gyvos miško pasakos". Vyks miško maudynių terapija su MilaMonk, mankštos, gatvės teatro pasirodymai, koncertai ir kt.
Kiekvieną antradienį ir šeštadienį 19.30-20.30 val. Neringos meno mokyklos salėje (Pamario g. 4) vyksta garso terapijos seansai, kurie yra atviri ir nemokami. Būtina iš anksto užsiregistruoti el. paštu [email protected]. Mažiausias rekomenduojamas dalyvio amžius - 12 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder