Žvejų laivus siūloma ne pjaustyti, o pritaikyti turizmui

Pataisa

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) naujo bendrojo programavimo dokumento (BPD) kūrėjams siūlys įrašyti į dokumentą paramą ne žvejų laivams naikinti, o jiems pritaikyti turizmo reikmėms.

"Žvejams siūlomos kompensacijos, kad atiduotų laivus sunaikinti. Mes siūlysime, kad nuo 2007 metų laivai nebūtų pjaustomi, o parama būtų skirta jų pritaikymui turizmo reikmėms", - vakar sakė VTD direktorius Alvitis Lukoševičius.

Pasak jo, tokiam siūlymui pritaria Žemės ūkio ministerija. Departamentas šią pataisą siūlys Vyriausybei, kai bus svarstomos naujo BPD, pagal kurį bus skirstoma parama 2007-2013 metais, gairės.

Anot A. Lukoševičiaus, šiuo metu už kompensacijas pramoninės žvejybos yra atsisakę ir laivus supjaustyti atidavę apie 10 laivų savininkų.

Pagal pirmąjį BPD 2004-2006 metams veiklos sričiai "Žvejybos laivų atidavimas į metalo laužą" buvo skirta 26,32 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos. Iš viso laivams modernizuoti ir kompensacijoms už laivų atidavimą metalo laužui mokėti Lietuvai 2004-2006 metams skirta 32,4 mln. litų ES paramos.

Vakarų Lietuvos žiniasklaida yra skelbusi, kad Lietuvoje yra 42 įmonės, besiverčiančios žvejyba Baltijos jūroje, joms priklauso 65 laivai.

Kol kas Nacionalinė mokėjimų agentūra yra nutarusi skirti 21,772 mln. litų ES paramą 20 įmonių, pateikusių žvejybos laivų atidavimo metalo laužui projektus.

Elta

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder