Žvejoti ant ledo – tik su specialiais smaigais

Žvejoti ant ledo – tik su specialiais smaigais

Nuo šiol ant ledo lipantys žvejai privalės turėti specialius smaigus, kurie įlūžus padėtų išlipti iš vandens. Nesilaikantiems reikalavimų grės įspėjimas arba 25–200 litų baudos.

Tokia tvarka įtvirtina naujose Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse, kurias patvirtino aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

„Kasmet, prasidėjus šaltajam sezonui ar jam baigiantis, išgirstame apie beprasmiškas poledinės žūklės mėgėjų žūtis. Šį sezoną tokių atvejų jau irgi buvo. Įtikinėjimai ir perspėjimai, kad ledas plonas ir lipti ant jo nesaugu, deja, ne visuomet paveikia. Todėl būtina imtis papildomų veiksmų“, – pranešime spaudai cituojamas ministras.

Smaigus rekomenduojama nešiotis taip, kad netikėtai įlūžus jais būtų galima operatyviai pasinaudoti. Dažniausiai žvejai juos nešiojasi pasikabinę ant kaklo. Apie 20 litų kainuojančius smaigus galima įsigyti žūklės prekių parduotuvėse arba pasidaryti patiems, panaudojant du atsuktuvus, ylas ar kitas priemones.

Naujosios taisyklės numato, kad neturintiems smaigų žvejams gresia įspėjimas arba bauda nuo 25 iki 200 litų. Aplinkosaugininkai tikisi, kad baudos bus tik kraštutinė priemonė, kurią taikyti teks itin retai.

Kiekvieną šaltąjį sezoną gelbėtojams tenka gelbėti dešimtis įlūžusių žmonių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder