"Žuvėdroje" svarbiausia - poilsiautojų saugumas.

"Kiek metų gyvenu Klaipėdoje, bet tokio dalyko dar neteko matyti", - sakė į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinęs ponas Vytautas.
Mūsų skaitytoją papiktino istorija, nutikusi jam antradienį Giruliuose, prie poilsiavietės "Žuvėdra" vartų. Ponas Vytautas teigė jog tądien jis ir jo sūnelis, kaip ir buvo įpratę, norėjo per "Žuvėdros" teritoriją nueiti į paplūdimį. Deja, prie poilsiavietės vartų juos sustabdė saugos tarnybos "Falck Security" darbuotojai ir paaiškino, jog nuo šiol pašaliniams po "Žuvėdros" teritoriją vaikščioti draudžiama. Motyvas - to esą pageidavę čia poilsiaujantys žmonės. Ponas Vytautas teigė buvęs ne tik nustebintas tokio, jo manymu, absurdiško draudimo, bet ir patyręs papildomų nepatogumų - mat turėjęs su trejų metų sūneliu įveikti kur kas ilgesnį kelią. "Pas mus į pajūrį kuo toliau, tuo sunkiau patekti, - piktinosi mūsų skaitytojas, - ir še tau - dar viena draudžiama zona. Kokią jie turi teisę apsitverti teritoriją ir nieko, išskyrus čia poilsiaujančiuosius, į ją neįsileisti? Mes gi į nieką nesikėsiname. Paprasčiausiai norime pasiekti jūrą trumpiausiu keliu."
"Žuvėdros" poilsiavietės direktorė Tatjana Dirkstienė "Vakarų ekspresui" patvirtino, jog į "Žuvėdros" teritoriją išties įleidžiami tik čia apsistoję poilsiautojai. Poilsiavietės teritoriją saugo "Falck Security" tarnyba, jos darbuotojai ištisą parą budi ir prie jos vartų. Tokia tvarka, pasak direktorės, įvesta tik šią savaitę, tad nenuostabu, jog kai kam tai buvę netikėta. T. Dirkstienė sakė, kad jau esą užsakyti stendai, informuosiantys praeivius, jog į "Žuvėdros" teritoriją galima patekti tiktai parodžius specialius, čia poilsiaujantiems išduotus leidimus. Juos atvežus ir pastačius, direktorės įsitikinimu, nesusipratimų būsią išvengta.
Tokių priemonių, pasak direktorės, buvo imtasi norint užtikrinti visišką tiek pačių poilsiautojų, tiek jų turto saugumą. Ne paslaptis, sakė direktorė, jog šiais laikais esama visokių žmonių. Nors ankstesniais metais "Žuvėdroje" ypatingai nemalonių nutikimų ir nepasitaikė, tačiau vieno kito incidento vis dėlto būta.
Anot T. Dirkstienės, jos vadovaujamoje poilsiavietėje didžiąją dalį besiilsinčiųjų sudaro šeimos. Nereta iš jų atvažiuoja nepigiai kainuojančia mašina, atsiveža brangių daiktų. "Mūsų, šeimininkų, pareiga daryti viską, kad poilsiavietėje būtų ideali tvarka, kad atvykusieji nepatirtų bereikalingų problemų", - sakė T. Dirkstienė.
Pasak direktorės, priėjimo prie jūros takų tikrai netrūkstą - vienas iš jų esąs vos už penketo metrų nuo poilsiavietės, tad prašalaičiams, tegu ir jokių blogų kėslų neturintiems, visai nesą būtina eiti per "Žuvėdros" teritoriją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder