"Žuvėdra" išvyko į pasaulio čempionatą

Šiandien

Triskart Europos ir dukart pasaulio čempionė
"Žuvėdra" vėl išvyko į pasaulio čempionatą

Šį rytą, penktą valandą Klaipėdos universiteto ansamblis "Žuvėdra" išvyko į Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių pasaulio čempionatą Vokietijos mieste Esene. Čia lapkričio 22 d. dėl pasaulio čempionų titulo varžysis 25 komandos.

Per vieną iš paskutinių repeticijų prieš čempionatą ansamblio vadovo Romaldo Idzelevičiaus pasiteiravome, kurios komandos pasaulio čempionate laikomos stipriausiomis varžovėmis.

- Jau seniai pasaulio čempionatuose nematėme JAV komandos. Anksčiau, kiek yra tekę regėti, amerikiečiai parodydavo stipriai suręstas ir techniškai atliktas programas. Jų visiškai kitokia choreografija, nauji judesiai, kurie duoda visiškai kitą efektą. Amerikiečių ansamblio programoje gali būti ir džiazo, ir miuziklo, ir tiesiog reginio, kuriuos rengti šios šalies specialistai yra tikri asai. Čempionato teIsėjams europiečiams tai gali padaryti įspūdį.

Neseniai įvykusiame Vokietijos sportinių šokių ansamblių vidaus čempionate nugalėtoja pripažinta sena mūsų varžovė Brėmerhafeno komanda. Ji, beje, š.m. lapkričio pradžioje vykusiame Europos čempionate nedalyvavo, tad yra patausojusi jėgų pasaulio čempionatui. Nors Vokietijos vidaus varžytinėse antruoju pripažintas Brėmeno ansamblis, bet pasaulio čempionate dalyvaus ne jis, o Acheno komanda, kuri šiemet Europos čempionate pelnė sidabro medalius. Šio ansamblio programą mes matėme. Naujos, kaip ir mes, jie, žinoma, pasaulio čempionatui per tokį trumpą laiką paruošti negalėjo. Tad puikiai žinome, su kuo turėsime reikalų.

Staigmenų pateikti gali antroji Rusijos komanda, kuri taip pat Europos čempionate nedalyvavo.

Kanadoje sportinių šokių ansamblių gilesnių tradicijų lyg ir nėra. Per tuos metus, kol Kanada čempionatuose nedalyvaudavo, gal atsirado labai pajėgi ir techniška komanda.

Vykdami į čempionatus niekados nežinome, kaip klostysis. Esu įsitikinęs: jeigu pašoksime be klaidų, į pasaulio čempionų titulą galime pretenduoti dar kartą, - sakė Romaldas Idzelevičius.

Patys ansamblio šokėjai pergale neabejojo, tik nerimavo, ar teisėjai būsią objektyvūs. O patirti jų šališkumą yra tekę ne kartą.

Dviaukščiu autobusu kartu su "Žuvėdros" ansambliu išvyko ir klaipėdiečių palaikymo grupė. Tokios grupės lydi daugelio šalių ansamblius. Ypač aktyvūs yra Olandijos ir Vokietijos aistruoliai. Juos, apsirengusius palaikomų komandų drabužių spalvomis, pamatysi visuose Europos ir pasaulio čempionatuose, kur šie bevyktų.

Na, o kaip KU "Žuvėdros" ansambliui, treniruojamam Skaistės ir Romaldo Idzelevičių, seksis šį kartą, skaitykite mūsų pranešimus iš Eseno.

Gražina JUODYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder