„Žmonės turi subręsti tautiniam kostiumui"

„Žmonės turi subręsti tautiniam kostiumui"

Žmonės turi subręsti tautiniam kostiumui, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji teigė turinti ir labai besididžiuojanti savo regiono aukštaitišku tautiniu kostiumu, tačiau yra už tai, kad sprendimas turėti šį rūbą liktų savanorišku pasirinkimu.

"Kiekvienas turime galimybę turėti tautinį kostiumą, ir mūsų vaikai - taip pat. Bet aš norėčiau paminėti, kad turbūt tai turėtų būti daroma savanoriškumo principu - jeigu patys žmonės subręsta ir nori tokius dalykus turėti, jie gali turėti. Na, o visos kitos diskusijos telieka diskusijomis ir aš nenorėčiau detaliau dalyvauti jose", - sakė D. Grybauskaitė interviu LRT televizijai.

Pati Prezidentė sakė turinti aukštaitišką tautinį kostiumą ir juo labai didžiuojasi.

"Pasakysiu savo asmeniniu pavyzdžiu - taip, aš turiu tautinį kostiumą, esu aukštaitė, todėl nešioju tipišką mūsų tautodailės ekspertų parinktą aukštaitišką kostiumą ir juo labai didžiuojuosi, nes tai taip pat yra protokolinis drabužis. Net ir juokavau pradžioje, kad galbūt reikėtų man penkis kartus per savaitę visų mūsų krašto (regionų kostiumus užsivilkti. - ELTA), ir tada nereikėtų rūpintis drabužiais visą savaitę", - sakė D. Grybauskaitė.

Kaip ELTA jau rašė, dizaineris Juozas Statkevičius sako priėmęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio pasiūlymą sukurti tautinį kostiumą vaikams ir pabrėžia, kad šiam projektui nebus panaudoti mokesčių mokėtojų pinigai.

LVŽS lyderis R. Karbauskis praėjusią savaitę neskelbtame susitikime su J. Statkevičiumi sutarė, kad šis parengs eskizus tautiniams drabužiams, kuriuos valstybės atkūrimo šimtmečio proga ketinama padovanoti visiems Lietuvos vaikams iki septynerių metų.

Skaičiuojama, kad kostiumus reikėtų pasiūti 150 tūkstančių vaikų, vieno jų kaina siektų mažiausiai 100 eurų. Teigiama, kad iniciatyvą finansuotų privatus verslas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder