Žinomos Lietuvos moterys kilniam tikslui aukos savo sukneles

Žinomos Lietuvos moterys kilniam tikslui aukos savo sukneles

Liepos 12 d. žymios Lietuvos moterys pristatys savo sukneles viešam aukcionui. Renginyje surinktos lėšos bus skirtos užtikrinti pagalbą moterims, kurios artimoje aplinkoje patiria smurtą ir prievartą.

Suknelių aukcioną inicijuoja kompanijos „Vanish“ atstovai Lietuvoje kartu su Vilniaus moterų namų asociacija. Šiuo projektu, kuriame žymios šalies moterys aukos sukneles iš savo garderobo, siekiama skatinti diskusiją apie moteriškumo problemas Lietuvoje.

„Mūsų šalyje yra tiek daug sričių, kurioms reikalinga socialinė parama, jog paprastai smurto prieš moteris problema laikoma ne tokia reikšminga ar lygiaverte kitoms. Moterys dažnai nedrįsta apie tai pasisakyti aplinkiniams. Šia akcija siekiame parodyti, kad yra daug šiai problemai neabejingų ir padėti pasiryžusių žmonių“, – sako akcijos organizatorė ir „Vanish“ atstovė Olga Tarakhovich.

Šis labdaringas renginys yra viena iš projekto „Nuspalvink savo garderobą“ sudėtinių dalių, kuriuo „Vanish“ siekia skatinti diskusiją apie moteriškumo puoselėjimą šių dienų pasaulyje.

Labdaros akcijoje dalyvauja Edita Daniūtė, Indra Dovydėnaitė, Aistė Jasaitytė, Larisa Kalpokaitė, Donalda Meiželytė, Aistė Paškevičiūtė, Elena Puidokaitė – Atlanta, Gabija Ryškuvienė, Ineta Stasiulytė ir Asta Valentaitė. Šiuo metu taip pat tariamasi ir su kitomis pramogų verslo, sporto bei kultūros atstovėmis.

„Visada stengiuosi palaikyti įvairias socialines akcijas ir padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Kadangi pati esu moteris ir mama, negaliu likti abejinga smurtą šeimoje kenčiančioms moterims“, – pasakoja viena iš akcijos dalyvių atlikėja Elena Puidokaitė – Atlanta.

Labdaringas aukcionas vyks liepos 12 d. 18 val. laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“. Pasibaigus renginiui dar 2 savaites garsių moterų paaukotas sukneles bus galima apžiūrėti specialioje ekspozicijoje.

Vilniaus moterų Krizių centro vadovė Lilija Henrika Vasiliauskienė pastebi, jog praėjusių metų gruodį įsigaliojus Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymui Lietuvoje tapo žymiai lengviau kreiptis ir gauti valstybės garantuojamą pagalbą. „Moterų kreipimųsi skaičius išaugo, tačiau dar labai daug nukentėjusių nesiryžta ginti savo teisę gyventi be smurto. Pagal statistiką Lietuvoje kas trečia moteris patiria smurtą savo namuose. Tikiu, kad ši labdaros akcija padės garsiai priminti apie niekur nedingusią problemą bei paragins ją spręsti visiems kartu“, – sako L. H. Vasiliauskienė.

Labdaringo aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos Vilniaus moterų Krizių centro veiklos užtikrinimui. Ši organizacija teikia specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą ir prievartą patiriančioms moterims. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder