Vytenis Povilas Andriukaitis: Prezidentė ir pati prisideda prie krizės skatinimo

Vytenis Povilas Andriukaitis: Prezidentė ir pati prisideda prie krizės skatinimo

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, kad savo raginimu Premjerui ir ministrams prisiimti politinę atsakomybę už galimai neskaidrias veiklas Vyriausybėje, Prezidentė Dalia Grybauskaitė prisideda prie politinės krizės skatinimo ir peržengia Konstitucijoje jai numatytas konstitucines galias.

Anot V. P. Andriukaičio, Prezidentui nėra suteikta konstitucinė teisė spręsti, kuris ministras yra tinkamas eiti pareigas ir pagal pagrindinį šalies įstatymą tik Ministras Pirmininkas ir Seimas gali pareikšti nepasitikėjimą Vyriausybės kabineto nariais.

„Ministrai atskaitingi Prezidentei, bet ne atsakingi (...) Prezidentė nėra nei vykdomoji valdžia, nei ji atsakinga už šalies ūkį, nei už ministrus", - savo nuomonę „Žinių radijui" ketvirtadienį išsakė Europos Komisijos narys.

Trečiadienį su Premjeru Algirdu Butkevičiumi susitikusi D. Grybauskaitė vėliau pranešė, kad dabartinės Vyriausybės galimybės dirbti iki kadencijos pabaigos priklausys nuo to, kaip galimai neskaidriose veiklose dalyvavę Ministrų Kabineto nariai sugebės prisiimti politinę atsakomybę. Prezidentė pabrėžė, kad politinė atsakomybė gali būti prisiimama įvairiomis formomis ir nebūtinai gali reikšti ministrų atsistatydinimą.

Po pokalbio su Prezidente, A. Butkevičius sakė asmeniškai iš D. Grybauskaitės neišgirdęs, kad pats turėtų prisiimti politinę atsakomybę dėl galimų korupcijos apraiškų Vyriausybėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder