Vyriausybės vicekancleris: ryšiai su Nigerija vangūs

Vyriausybės vicekancleris: ryšiai su Nigerija vangūs

Lietuva kol kas neturi naujos informacijos apie Nigerijoje pagrobtus lietuvių ir ukrainiečių jūrininkus, sako Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus. Pareigūnas taip pat pabrėžia, kad Nigerija reagavo į incidentą ir padeda Lietuvai bei Ukrainai, bet kontaktai tarp Vilniaus ir Abudžos kol kas silpni.

"Tų keturių pagrobtųjų likimas kol kas yra nežinomas, mes dedame visas pastangas iš valstybės pusės, kad jie būtų kuo greičiau išlaisvinti", - Eltai sakė R. Vaitkus.

Anot vicekanclerio, pagrobėjų užpultas laivas šiuo metu plaukia į uostą, jame yra iš Nigerijos atsiųsta ginkluota apsauga, taip pat naujas šturmanas. Laivo įgulai pavojus negresia, jie yra sveiki, turi pakankamai maisto ir vandens. R. Vaitkus informavo, kad Lietuvos pareigūnai palaiko ryšį su pagrobtųjų artimaisiais.

"Susisiekėme su artimaisiais, nuraminome juos, nes visi tie pagrobimo atvejai baigėsi tuo, kad paprasčiausiai būdavo išlaisvinami pagrobtieji asmenys be aukų", - Eltai teigė vicekancleris.

Pasak Vyriausybės pareigūno, bendravimas su Nigerija kol kas "yra vangus" - su Abudža ryšius bandoma užmegzti per Interpolą, taip pat - Ukrainos ambasadą Nigerijoje. Pagrobtų asmenų išlaisvinimu rūpinasi ir Lietuvos ambasada Egipte.

"Matosi, kad Nigerijos valdžios struktūros rimtai sureagavo į įvykį ir padeda mums, bet tie kontaktai yra pakankamai silpni", - kalbėjo R. Vaitkus.

Kaip antradienį pranešė Vyriausybė, du Lietuvos ir du Ukrainos piliečiai buvo pagrobti pirmadienį apie 20 val. 30 min. Nigerijos uosto Port Harcourto prieigose. Bahamų salose registruotas laivas plaukiojo su Komorų salų vėliava. Pagrobėjai su savimi nežinoma kryptimi išsivežė laivo-refrižeratoriaus kapitoną ukrainietį, pirmąjį jo padėjėją lietuvį ir dar du jūrininkus. Laive iš viso buvo 16 Lietuvos piliečių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder