Vyriausybei priminta Evangelija

Vyriausybei priminta Evangelija

Vilniuje prie Vyriausybės vykstančiame profsąjungų inicijuotame mitinge valdantiesiems priminta Evangelija - esą žmonės su Vyriausybe kalba, bet pastaroji jų negirdi.

Profsąjungų ir pensininkų minia vidudienį pajudėjusi nuo Seimo pasiekė Vyriausybę. Protesto akcija vyksta ramiai, be didesnių incidentų. Kalbas sako profsąjungų lyderiai, kiti visuomenės veikėjai.

Pagal Vilniaus miesto savivaldybės išduotą leidimą, šeštadienio mitinge prie Vyriausybės gali dalyvauti ne daugiau kaip 2249 žmonės. Panašu, kad čia jų tiek ir susirinko, didesnių incidentų neužfiksuota.

Pagrindiniai mitinguotojų reikalavimai - nuo 2012 metų padidinti minimalų darbo užmokestį iki 1 tūkst. litų, padidinti biudžetinio sektoriaus darbuotojų bazinę mėnesio algą ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį, mažinti darbo jėgos apmokestinimą.

Taip pat protestuotojai reikalauja, kad būtų sumažintos komunalinių paslaugų ir būtiniausių maisto produktų kainos, darbo santykius reglamentuojantys teisės aktai būtų keičiami tik sutarus su profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijomis.

"Kadangi mūsų Vyriausybė elgiasi pagal Luko evangeliją "mes jiems kalbėjome, bet jie negirdėjo, mes jiems rodėme, bet jie nesuprato, nes jų širdys nutuko". Jie visi nesupranta ir, kas baisiausia, kad jau nesupras", - susirinkusiems kalbėjo Pagyvenusių žmonių asociacijos prezidiumo narys Aleksandras Bendinskas.

Jis kritikavo Andriaus Kubiliaus vadovaujamą Vyriausybę, kuri save vadina politinio pasitikėjimo vyriausybe. Anot A. Bendinkso, valdžia kalta už emigraciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder