Vyriausybė grįš prie valstybės tarnybos reformos, taisys prieštaravimą Konstitucijai

Vyriausybė svarstys siūlymus, kaip keisti valstybės tarnybą

Vidaus reikalų ministerija siūlo neleisti valdininams mokėti priemokų už atliktus papildomus darbus, tačiau tuomet jiems būtų mokama didesnė alga. Vyriausybė trečiadienį svarstys Vidaus reikalų ministerijos siūlymus, kaip keisti valstybės tarnybą.

Teisės aktai, pagal kuriuos dirba valdininkai, yra pasenę tiek formaliai, tiek moraliai. Taip teigia Vidaus reikalų ministerija, teikianti valstybos tarnybos įstatymo pakeitimus. Siūloma naikinti valstybės tarnautojų pareigybių kategorijas, o jei dvejus metus iš eilės jų kompetencija pagal nustatytus kriterijus neatitiks reikalavimų, atleisti iš darbo.

Pataisose taip pat siūloma atsisakyti kritikuojamų priemokų už papildomus darbus toje pačioje įstaigoje. Tačiau vietoj to kai kurioms pareigybių grupėms mokėti didesnes algas. Be to, valdininkus skatinti papildomais mokymais, laisvomis dienomis ar darbo laiko trumpinimu, o už išskirtinį indėlį mokėti iki dviejų atlyginimų dydžio priedą.

Pataisomis taip pat siūloma, kad visų įstaigų vadovai į tas pačias pareigas būtų skiriami ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

O įstaigai būtų privaloma išieškoti žalą iš ją padariusio valstybės tarnautojo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder