Vyriausybė pritarė siūlymui didinti išmokas šauktiniams

Vyriausybė pritarė siūlymui didinti išmokas šauktiniams

Vyriausybė penktadienį pritarė išmokų didinimui savo noru karo tarnybą atliekantiems šauktiniams. Priėmus Karo prievolės įstatymo pataisas Seime, finansinė išmoka šiems asmenims didėtų iki 30 proc. ir būtų įvesta nauja 15 proc. piniginė išmoka sąraše esantiems, tai yra vėliau pirmumo norą pareiškusiems asmenims.

"Įstatymą keičiame norėdami dar labiau paskatinti jaunuolius savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, gerinti tarnybos sąlygas, didinti kario profesijos patrauklumą", - pranešime spaudai cituojamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Seimui teikiamu Karo prievolės įstatymo pakeitimu siekiama, kad finansinėmis išmokomis būtų skatinami ne tik savanoriškai atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pasirinkę jaunuoliai, bet ir metiniame šaukimo sąraše esantys ir pirmumo norą atlikti tarnybą pareiškę asmenys.

Šiuo metu norą atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pareiškę vaikinai ir merginos gali pasirinkti tarnybos laiką, vietą ir gauti 25 proc. didesnę piniginę išmoką.

ELTA primena, kad Valstybės gynimo taryba pritarė šauktinių kariuomenės pratęsimui visam laikui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder