Vyriausybė panaikino "Vijūnėlės nutarimą"

Vyriausybė panaikino "Vijūnėlės nutarimą"

Vyriausybė pirmadienį panaikino prieštaringą nutarimą Nr. 1025, kuriuo buvo panaikintos apsaugos zonos kurortinėse vietovėse.

Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime, pabrėžiama, kad panaikinus nutarimą Nr. 1025, iki tol galiojęs teisinis reguliavimas savaime negrįžta, o Aplinkos ir kitoms ministerijoms pavesta parengti įstatymo projektus dėl specialiųjų sąlygų ir apribojimų kurortinėse zonose.

Skandalingas nutarimas, išbraukiantis kurortinių apsaugos zonų reglamentavimą, Vyriausybėje buvo priimtas pernai. Dėl teisės akto priėmimo aplinkybių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariant, kad jo priėmimui galėjo būti daromas neteisėtas poveikis. Paviešintose pokalbių išklotinėse matyti, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ne kartą skambino aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, taip pat Vyriausybės kancleriui, prašydamas paskubinti nutarimo priėmimą, nes kurortinių apsaugos zonų panaikinimas galėjo padėti įteisinti Druskininkuose prie Vijūnėlės tvenkinio esančias statybas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat kreipėsi į Konstitucinį teismą, prašydama išsiaiškinti, ar nutarimas buvo priimtas nepažeidžiant teisinių procedūrų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder