VSD vadovas: Rusijos propaganda Lietuvoje neefektyvi

VSD vadovas: Rusijos propaganda Lietuvoje neefektyvi

Rusijoje kaip niekada gausiai rengiama propagandinės medžiagos, tačiau Lietuvos visuomenė jai nėra smarkiai paveiki, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

Pasak VSD vadovo, vien Rusijoje pernai buvo parengta per 1,5 tūkst. valandų vaizdo medžiagos užsienio kalbomis, išversta per 2,5 tūkst. dokumentinių ir animacinių filmų.

"Kam tai daroma, manau, yra akivaizdu - paveikti, sujaukti protus, nes netikrumo ir iliuzijų aplinkoje yra lengviau veikti paslepiant tikruosius savo ketinimus", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Jauniškis.

Pirmadienį VSD ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos (karinė žvalgyba) paviešino grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitą. Dokumente pažymima, kad, pavyzdžiui, pernai startavusią internetinio portalo "Sputnik" versija lietuvių kalba buvo realizuota pasitelkiant Baltarusijos atstovus, neradus tinkamų asmenų Lietuvoje.

"Džiugu pastebėti, kad Lietuvoje bandomi įgyvendinti Rusijos propagandos projektai dėl visuomenės sąmoningumo nesurenka žurnalistų, ideologinių baudžiauninkų komandos ir dažniausiai neatranda savo skaitytojų Lietuvoje teritorijoje", - pirmadienį Seime sakė D. Jauniškis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder