VSD perduoda pardavimui Antaviliuose esantį pastatą, siejamą su CŽV centru

VSD perduoda pardavimui Antaviliuose esantį pastatą, siejamą su CŽV centru

Valstybės saugumos departamentas (VSD) atsisako Vilniuje, Antaviliuose turimo pastato, kuriame galėjo būti įrengtas Jungtinių Valstijų Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimas.

Jis turėtų būti perduotas Turto bankui ir parduotas.

Finansų ministerijos parengtame dokumente apie atnaujinamą valstybės nekilnojamąjį turtą nurodoma, kad už pastatą, esantį Antavilių g. 27A, gautos lėšos būtų panaudotos VSD pastato sostinės Pilaitės prospekte su juo susijusių statinių statyboms.

Kaip BNS sakė VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė, šiuo metu Antaviliuose veikia mokymo centras.

„Ten veikia Valstybės saugumo departamento mokymo centras, jis keliasi į atidaromą Pilaitės centrą. Patalpos tampa nebereikalingos, todėl nuspręsta jų atsisakyti“, – teigė VSD atstovė.

Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT) šiuo metu nagrinėjamas rugsėjo 11-osios išpuolių organizavimu įtariamo Saudo Arabijoje gimusio palestiniečio Abu Zubaydah (Abu Zubaida) skundas – vyro advokatai teigia, kad jis 2005-2006 metais kalintas CŽV įrengtame kalėjime Lietuvoje, o laikymo sąlygos prilygo kankinimui.

Spėjamo CŽV kalėjimo byloje Lietuvos Vyriausybė teigia, kad prieš dešimtmetį amerikiečiai į Lietuvą gabeno ne kalinius, o ryšio įrangą, Antaviliuose kuriant žvalgybos paramos centrą. Lietuva šioje byloje tvirtina, kad šios patalpos niekada taip ir nebuvo panaudotos pagal pirminę projekto paskirtį ir buvo pertvarkytos į VSD mokymo centrą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder