VRM nuo šiol bus tikrinama ir darbuotojų vyrų lytinė sveikata

VRM nuo šiol bus tikrinama ir darbuotojų vyrų lytinė sveikata

Nuo rugsėjo Vidaus reikalų ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose pasitikrinti lytinę sveikatą privalės ir darbuotojai vyrai. Tokį sprendimą institucijoje lėmė Lygių galimybių kontrolierės išvada, jog ministerijoje privalomo sveikatos patikrinimo reglamentas diskriminavo vyrus – iki tol ginekologinė apžiūra buvo būtina tik moterims, rašoma pranešime spaudai.

Pernai Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba atliko tyrimą, ar Vidaus tarnybos sistemos pareigūnų privalomų periodinių profilaktinių patikrinimų tvarkos aprašas neprieštarauja lygių galimybių įstatymams. Nustatyta, jog tik moterims taikomas reikalavimas apsilankyti pas ginekologą, diskriminavo darbuotojus vyrus – jų teisė į visapusišką sveikatos patikrinimą, įskaitant ir vizitą pas urologą, buvo apribota. 

„Kadangi vidaus tarnybos pareigūnai vykdo itin svarbias ir atsakingas funkcijas visuomenėje, nėra jokio pateisinimo, kodėl pareigūnų vyrų sveikatai būtų skiriamas mažesnis dėmesys nei pareigūnių moterų sveikatai“, – teigė lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė. 

Pagal Lietuvos įstatymus, visos valstybinės institucijos savo darbuotojams privalo užtikrinti vienodas teises ir pareigas – teisės aktuose negali būti diskriminuojančių nuostatų lyties ir kitais Lygių galimybių įstatyme įtvirtintais pagrindais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder