VMI ėmėsi administracinių veiksmų Edmundo Jakilaičio atžvilgiu

VMI ėmėsi administracinių veiksmų Edmundo Jakilaičio atžvilgiu

Po Seimo narės „valstietės“ Agnės Širinskienės kreipimosi Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ėmėsi administracinių veiksmų prodiuserio ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio atžvilgiu.

Parlamentarė ketvirtadienį feisbuke paviešino jai pateiktą VMI atsakymą, kur rašoma, jog dėl E. Jakilaičio „priimtas sprendimas inicijuoti administracinius veiksmus“.

E. Jakilaitis teigia, jog prieš jį gali būti vykdomas susidorojimas už kritiką. Seimo narė atmeta priekaištus dėl galimo spaudimo ir tvirtina, jog į VMI kreipėsi, kad institucija objektyviai išsiaiškintų duomenis apie E. Jakilaičio vykdomą individualią veiklą.

VMI atstovas Laimonas Rimkus BNS teigė negalintis patikslinti, kokių administracinių veiksmų institucija ėmėsi E. Jakilaičio atžvilgiu.

Pats E. Jakilaitis BNS sakė kol kas negavęs iš VMI informacijos apie vykdomus veiksmus.

„Tikiuosi, kad tai yra tik mandagumo laiškas poniai Širinskienei, nes priešingu atveju tai būtų tiesioginis įkaltis, kad Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė gali užsiundyti valstybės instituciją ant žurnalistų“, – teigė E. Jakilaitis.

Parlamentarė A. Širinskienė tvirtino, jog į mokesčių inspekciją kreipėsi sužinojusi informaciją apie galimus E. Jakilaičio mokestinius pažeidimus.

„Jeigu pažeidimą padaro žurnalistas, tai jis lygiai toks pats pilietis, kaip ir visi kiti Lietuvos Respublikos piliečiai. Buvimas vienos ar kitos profesijos atstovu neatleidžia nuo atsakomybės“, – BNS sakė Seimo narė.

Ji į VMI kreipėsi sausio pradžioje, teigdama, kad E. Jakilaitis galėjo nepranešti inspekcijai apie naują veiklą organizuojant mokymus. A. Širinskienė kėlė klausimą, ar šios veiklos nedeklaravęs žurnalistas yra sumokėjęs mokesčius.

E. Jakilaitis BNS teigė, kad visas savo pajamas deklaruoja.

Seimas praėjusią savaitę nusprendė pradėti parlamentinį tyrimą dėl visuomeninio transliuotojo LRT veiklos. Be kitų klausimų, žadama tirti, ar LRT iš prodiuserių produkciją perka už rinkos kainą. Laidas LRT kuria ir E. Jakilaičio prodiuserinės kompanijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder