Vladimiras Antonovas apskundė teismo sprendimą nenagrinėti jo ieškinio Lietuvai

Vladimiras Antonovas apskundė teismo sprendimą nenagrinėti jo ieškinio Lietuvai

Rusijos verslininkas, didžiausias bankrutavusio banko "Snoras" akcininkas Vladimiras Antonovas apskundė Maskvos arbitražo teismo sprendimą nutraukti jo daugiau kaip 40 mlrd. rublių vertės ieškinio Lietuvai nagrinėjimą.

Kaip praneša penktadienį naujienų agentūra "RIA Novosti", apeliacinis skundas pirmosios instancijos teismui buvo įteiktas gruodžio 1 d. Jis kartu su bylos medžiaga bus perduotas Devintajam apeliaciniam arbitražo teismui, kuris paskirs jo nagrinėjimo datą.

Vienas iš žlugusio banko "Snoras" akcininkų V. Antonovas per Maskvos miesto arbitražo teismą siekė iš Lietuvos prisiteisti 557 mln. eurų už patirtą turtinę žalą bei žalą verslo reputacijai.

ELTA primena, kad dar rugsėjo pabaigoje Maskvos arbitražo teismas atmetė Rusijos verslininko V. Antonovo prašymą imtis apsaugos priemonių ir uždrausti sandorius bei registravimo veiksmus su "Snoro" banko hipotekos objektais.

Lietuvos teisingumo ministerija buvo nusiuntusi Maskvos arbitražo teismui pareiškimą, kuriame nurodoma, kad kilęs ginčas turi būti sprendžiamas Lietuvoje. Lietuva taip pat ketino pasinaudoti tarptautinės teisės garantuojamu imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos.

Kartu su pareiškimu Teisingumo ministerija Maskvai grąžino ir Maskvos miesto arbitražo teismo nutarties kopiją bei informavo Rusiją, kad šie procesiniai dokumentai buvo atsiųsti nesilaikant teisės aktų nustatytos tvarkos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder