Virginija Baltraitienė kreipsis į VTEK dėl galimo interesų konflikto per vakarienę su Latvijos delegacija

Virginija Baltraitienė kreipsis į VTEK dėl galimo interesų konflikto per vakarienę su Latvijos delegacija

Žemės ūkio ministrė "darbietė" Virginija Baltraitienė kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad būtų išsklaidytos abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje. 

"Ministerija derino Latvijos bei Lietuvos Žemės ūkio ministerijų atstovų vakarienėje dalyvavusių asmenų sąrašus. Mano žiniomis, keli Lietuvos verslo atstovai buvo pakviesti Latvijos ministro iniciatyva, o vienas iš jų - Pranas Dailidė ir organizavo medžioklę",- pranešime cituojama V. Baltraitienė. 

V. Baltraitienė į VTEK oficialiai kreipsis pirmadienį, Eltai patikslino ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė.

Kaip ketvirtadienį paskelbė žiniasklaida, žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius kartu su Latvijos ministru ir mėsos perdirbimo įmonės "Biovela" vadovu liepos pabaigoje dalyvavo bendroje vakarienėje su medžiokle. 

Pasak ministerijos, neformali vakarienė vyko tradicinėje, įprastoje užsienio delegacijų priėmimo vietoje Panevėžio rajone Petriškių stumbryno svečių namuose, kuriuose priėmimai buvo rengiami ir daugelio kitų šalių prezidentams, premjerams bei ministrams. 

Latvijos delegacija Lietuvoje lankėsi liepos 27-28 dienomis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder