Viktoras Uspaskichas neabejoja, kad Birutė Vėsaitė paliks ministro postą

Viktoras Uspaskichas neabejoja, kad Birutė Vėsaitė paliks ministro postą

Konservatoriai nusprendė inicijuoti interpeliaciją ūkio ministrei Birutei Vėsaitei. Jai pačiai trauktis siūlo ir valdančiosios koalicijos partneriai – Darbo partija (leiboristai).

Politikų kritikos ūkio ministrė sulaukė dėl vizito į Kazachstaną, kur skrido privačios bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu. Tuo metu socialdemokratai sako, kad ministrės likimas bus sprendžiamas po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo.

Valdančiosios koalicijos partneriai darbo partija leiboristai įsitikinę, kad ministrės elgesys diskredituoja valdančiąją koaliciją, todėl jai siūlo pačiai trauktis. Iš ūkio ministro posto dėl interesų konflikto buvęs priverstas trauktis Viktoras Uspaskichas teigia, kad B. Vėsaitė beveik neturi galimybių toliau likti ministrės kėdėje.

„Esu ne prieš ją kaip žmogų ,kaip specialistę, kaip kompetentingą  žmogų. Bet patekus į tokią situaciją – greičiausia reikės trauktis, todėl, kad, deja, politikas neturi įklimpti į tokį interesų konfliktą ir tiek“, – sako Viktoras Uspaskichas.

Kiti koalicijos partneriai – „Tvarka ir teisingumas“ nėra tokie kategoriški. Partijos vicepirmininkas teigia interpeliacijos ministrei nepalaikytų.

„Vėsaitė tikrai stengiasi, tikrai nuoširdžiai dirba ir aš asmeniškai nematau priežasčių, kad reiktų reikšti nepasitikėjimą ar panašiai. Žinoma, kai kurių žingsnių, pavyzdžiui, tuo pačiu skrydžiu aš asmeniškai nedaryčiau ir rekomenduočiau visiem ministram taip nesielgi“, – sako partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Socialdemokratai teigia laukiantys grįžtančios B. Vėsaitės ir jos paaiškinimų. Ar siūlys jai trauktis iš posto kol kas neatskleidžia.

Iš Ūkio ministro posto teko trauktis ir praėjusios vyriausybės ministrui Dainiui Kreiviui. Etikos komisija jį pripažino supainiojus viešuosius ir privačius interesus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder