Vietoj emigracijos - ministro patarėjo kėdė

Vietoj emigracijos - ministro patarėjo kėdė

Iki šiol daugeliui žinoma kaip Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Kristina Paulikė vakar pirmą dieną matavosi socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjo kėdę. Ilgus metus Klaipėdoje tėvų interesus gynusi moteris tikino, kad šios pareigos jai tarsi nukrito iš dangaus.

"Man ir pačiai buvo netikėtas šis pasiūlymas. Tiesiog jau buvau apsisprendusi emigruoti iš Lietuvos į Londoną, jau net turėjau pasiūlymų, ką ten veikti. Kaip tik šventėms iš užsienio buvo grįžę vyresnieji vaikai ir ieškojome man pigesnių lėktuvo bilietų, kai sulaukiau netikėto ministro skambučio. Kai paskambinau papasakoti mamai, ši net baiminosi, kad kokie nors aferistai pokštauja", - pasakojo K. Paulikė.

Moteris tikino su ministru Linu Kukuraičiu neturinti jokių sąsajų, iki jo skambučio esą nežinojo ir jo pavardės. Tad jai pačiai buvo įdomu, iš kur ministras apie ją sužinojo. Pasirodo, K. Paulikę jam rekomendavo visuomenininkai, pažinoję šią aktyvią klaipėdietę.

"Prieš pat Naujuosius susitikome su ministru, aptarėme šalyje esančias problemas. Aš pateikiau savo samprotavimus, kaip jas būtų galima spręsti. Ministro akys sužibo, sakė: "Kada pradedam dirbti?" - pasakojo K. Paulikė.

Aktyvi moteris svarstė, kad veiklos bus labai daug.

"Net politologai minėjo, kad tai - pati sudėtingiausia ministerija. Veikti tikrai bus ką. Išsikėliau tokius prioritetus: stiprinti pagalbą šeimai, pertvarkyti globos klausimus, supaprastinti įvaikinimo tvarką, stiprinti bendruomenes. Man svarbu, kad pagalbą iš valstybės gautų visos šeimos, o ne tik tos, kurios priklauso socialinės rizikos grupei", - tikino K. Paulikė.

Vakar naujas pareigas pradėjusi eiti moteris kol kas laikinai glaudžiasi pas Vievyje gyvenančius tėvus, tačiau jau sakė ieškanti, kur galėtų apsistoti Vilniuje, mat į sostinę persikels gyventi ir vyras su dviem mažaisiais vaikais.

K. Paulikė patikino, kad jai emigravus į sostinę Vakarų Lietuvos tėvų forumas ir toliau veiks.

"Kaip tik dabar tariamės, kas užims forumo pirmininko postą. Ko gero, šios pareigos atiteks forumo narei Aušrai Zarambienei", - minėjo ministro patarėja.

Ji dalyvavo pernai vykusiuose Seimo rinkimuose, bet jie moteriai baigėsi nesėkme. Iškart po jų moteris viešai prisipažino, kad vien iš visuomeninės veiklos išgyventi neįmanoma, tad sakė nebematanti kitos išeities ir ruošėsi išvykti uždarbiauti į užsienį.

K. Paulikė yra baigusi fortepijono specialybę Vilniaus konservatorijoje, taip pat - socialinės pedagogikos, edukologijos magistrantūros, socialinio darbo vadybos studijas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder