Viceministras: Vladimiro Antonovo ieškinys susijęs su banko "Snoras" akcijų paėmimu visuomenės poreikiams

Viceministras: Vladimiro Antonovo ieškinys susijęs su banko "Snoras" akcijų paėmimu visuomenės poreikiams

Generalinė prokuratūra susipažino su įtariamojo „Snoro" banko ikiteisminiame tyrime Vladimiro Antonovo ieškiniu prieš Lietuvos Respubliką, kurį jis pateikė Maskvos miesto Arbitražo teismui.

Prokuratūros nuomone, šiame civiliniame ieškinyje keliami reikalavimai iš dalies sietini su kai kuriomis aplinkybėmis, kurios yra tiriamos vykstančiame ikiteisminiame tyrime. Dalis jų bus vertinamos baudžiamajame procese aiškinantis reikšmingas bylos aplinkybes.

ELTA primena, kad vienas iš žlugusio banko "Snoras" akcininkų V. Antonovas per Maskvos miesto arbitražo teismą siekia iš Lietuvos prisiteisti 557 mln. eurų.

"Teisingumo ministerija yra gavusi Rusijos Federacijos piliečio V. Antonovo ieškinį. Ieškinio suma yra per 40 mlrd. Rusijos rublių, kas grubia konversija verčiant šios dienos kursu yra per 557 mln. eurų. Ieškinys yra pateiktas Maskvos miesto arbitražo teismui", - sakė teisingumo viceministras Paulius Griciūnas.

Viceministro teigimu, civilinė byla susijusi su banko "Snoras" akcijų paėmimu visuomenės poreikiams.

Pasak viceministro, šiuo metu sprendžiama, kas turėtų atstovauti Lietuvai teisminiuose procesuose, ir ar iš viso juose bus atstovaujama šaliai. Viceministras priminė, kad pagal atstovavimo valstybei ir Vyriausybei taisykles, kai ieškinio suma viršija 300 tūkst. eurų, tuomet dėl atstovavimo sprendžia specialiai sušaukta koordinavimo kolegija.

"Kaip žinote, dar 2012 m. praėjusi Vyriausybė visose bylose, susijusiose su banko "Snoras" istorija, įgaliojimus atstovauti valstybei suteikė Finansų ministerijai, tai mes ir norėtume specialiojoje ad hoc koordinavimo kolegijoje patikslinti, ar šis ieškinys priklausytų tai bylų kategorijai, kuriai atstovauti yra įgaliota Finansų ministerija, ar tai būtų kita byla, ir jeigu būtų nuspręsta tikslinga atstovauti Teisingumo ministerijai, tuomet Teisingumo ministerija imtųsi atstovavimo veiklos", - sakė P. Griciūnas.

Pasak viceministro, sprendimas turėtų būti priimtas kitą savaitę.

Šalia šio civilinio proceso dėl banko "Snoras" vyksta ir baudžiamasis persekiojimas - ikiteisminis tyrimas dėl banko "Snoras" galimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo, kuris buvo pradėtas 2011 m. lapkričio 14 d. Šių asmenų atžvilgiu buvo išduoti ir dabar galiojantys Europos arešto orderiai, primena ELTA.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder