Viačeslavas Titovas prašo paaiškinti, kokią grėsmę Lietuvai kelia neįleisti į šalį Latvijos piliečiai

Viačeslavas Titovas prašo paaiškinti, kokią grėsmę Lietuvai kelia neįleisti į šalį Latvijos piliečiai

Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas kreipėsi laišku į vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį, prašydamas išsiaiškinti, kodėl į šių metų rugpjūčio 25-26 dienomis surengtą tarptautinį forumą "Etnonacionalizmas - saugumo ir stabilumo pasaulyje grėsmė" Klaipėdoje buvo neįleisti Latvijos piliečiai.

Kreipimesi V. Titovas prašo paaiškinti ir viešai informuoti Lietuvos gyventojus, kokią grėsmę kelia tie asmenys, kas dar yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašų ir dėl kokių priežasčių. Jis taip pat reikalauja, kad būtų atliktas tarnybinis tyrimas dėl asmenų ar asmens galimo pareigų perviršijimo.

Iš Lietuvos išprašyti trys Latvijos Respublikos piliečiai, atvykę į Klaipėdoje surengtą forumą. Šie asmenys įtraukti į mūsų valstybėje nepageidaujamųjų sąrašą. Raštišką pranešimą apie tai jiems įteikė Lietuvos pasieniečiai ir paprašė skubiai išvykti iš šalies.

Tarp į Lietuvą neįleistų asmenų - vienas iš aktyviausių vadinamojo "Latvijos antifašistinio komiteto" narys ir kovo 16-ąją surengto mitingo prieš Latvijos legionierius organizatorius Josifas Korenas, europarlamentarės iš Latvijos Tatjanos Ždanokos padėjėjas Aleksandras Kuzminis ir istorikas, siekiantis išsaugoti pasaulinių karų aukų atminimą, Aleksandras Ržavinis.

Šie asmenys buvo sulaikyti Klaipėdoje, kur ketino dalyvauti konferencijoje "etnonacionalizmo tema".

Klaipėdos tarybos narys V. Titovas sako priekaištų pasienio tarnybos darbuotojams neturįs, šie, anot jo, elgėsi profesionaliai ir pagarbiai.

"Tačiau nedraugišką Migracijos departamento veiksmą galima vertinti kaip provokuojantį ir kenkiantį Lietuvos įvaizdžiui - teisinei bei demokratinei valstybei, kuri laikosi tarptautinės teisės normų, tarp jų ir nuomonių išreiškimo laisvės bei taikių susirinkimų laisvės. Draudimas įvažiuoti į Lietuvą išvardintiems asmenims, pripažintiems Europos Sąjungoje specialistams, kenkia mūsų šalies įvaizdžiui žmogaus teisių gynėjų, antifašistų, mokslų bendrijų atstovų, žurnalistų bei visuomeninių veikėjų akyse. Kaip bus dabar pristatoma Lietuva tarptautiniuose forumuose, konferencijose, Europarlamente, ESBO?", - rašo kreipimesi V. Titovas.

Jei pareigų perviršijimo faktas pasitvirtins ir sankcijų imtasi buvo nepagrįstai, Klaipėdos tarybos narys prašo viešai paskelbti žiniasklaidoje apie šių pareigūnų traukimą atsakomybėn.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder