Vėjas rims, temperatūra kils

Vėjas rims, temperatūra kils

Po galingų vėjo gūsių, kurie visoje Lietuvoje traukė elektros laidus ir pajūryje trikdė laivybą, į Lietuvą ateina ramesni orai. Tiesa, nors vėjas trauksis, tačiau kritulių vis dar sulauksime.

Kaip teigia sinoptikė Edita Gečaitė, ketvirtadienio rytą daug kur Lietuvoje po naktinio šaltuko buvo susidaręs plikledis, tačiau įdienojus jo turėtų nelikti – vyraus 1–4 laipsnių šiluma. Be to, šilumos pojūčio nemažins silpstantis vakarinių krypčių vėjas – didesni gūsiai žadami tik kai kur pajūryje. Tiesa, diena visgi bus drėgna – praslinks trumpų kritulių debesys – vyraus šlapdriba ir lietus.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį kritulių juosta kiek atsitrauks – daugiausiai rytiniuose šalies rajonuose numatomas sniegas. Taip pat silpnai pašals – temperatūra kris iki 3 laipsnių šalčio – tad daug kur susidarys plikledis.

Penktadienį žymesnių kritulių nenumatoma, vakarinių krypčių vėjas stiprės iki 6–11 metrų per sekundę, o temperatūra laikysis apie 1–4 laipsnius šilumos.

Šeštadienį prognozuojami trumpi krituliai – numatoma šlapdriba, sniegas bei lietus. Tiesa, oras įšils dar labiau – jo temperatūra sieks 1–5 laipsnius šilumos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder