Valstybės įmonių ir įstaigų automobiliai – tik tarnybos reikmėms

Valstybės įmonių ir įstaigų automobiliai – tik tarnybos reikmėms

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei įtvirtinti nuostatą, kad valstybės įmonių ir viešųjų įstaigų tarnybiniai lengvieji automobiliai būtų pažymėti ir naudojami tik tarnybos reikmėms. Taip siekiama sudaryti prielaidas taupiau ir efektyviau naudoti valstybės biudžeto lėšas.

"Iki šiol šalies teisės aktai reikalavo, kad būtų žymimi ministerijų ir kitų valdžios įstaigų automobiliai. Valstybės įmonės, viešosios įstaigos tai daro savo nuožiūra, todėl galimybė piktnaudžiauti valstybės turtu vis dar išlieka“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Žymint tarnybinius automobilius turėtų būti nurodytas įmonės ar įstaigos pavadinimas ir (arba) patvirtintas logotipas. Ženklinti siūloma šonines dureles abiejose automobilio pusėse.

Nuo 2009 m. tarnybinius lengvuosius automobilius žymėti ir naudoti tik tarnybos reikmėms privalo biudžetinės įstaigos, išlaikomos iš valstybės biudžeto ir valstybės pinigų fondų. Dabar siūloma tokius reikalavimus kelti ir valstybės įmonėms bei viešosioms įstaigoms.

Ministerijos pateiktą siūlymą artimiausiu metu svarstys Vyriausybė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder