„Valstiečiai ir žalieji" - reitingų lyderiai

„Valstiečiai ir žalieji" - reitingų lyderiai

Partijų reitingų lentelėje esminių pokyčių nėra. Didžiausią gyventojų palaikymą, kaip ir anksčiau, turi valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, antri - opoziciniai konservatoriai, treti - valdantieji socialdemokratai, atskleidė balandžio pabaigoje atliktas tyrimas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos Tyrimai“ balandžio 26-gegužės 7 dienomis atliktos apklausos duomenimis, jei artimiausiu metu vyktų rinkimai į Seimą, už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsuotų penktadalis (21 proc.) rinkimų teisę turinčių šalies gyventojų.

Antroje vietoje būtų Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (15 proc.), trečioje - Lietuvos socialdemokratų partija (14 proc.), ketvirtoje - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (7 proc.), o penkta būtų partija „Tvarka ir teisingumas“ (5 proc.).

Toliau pagal gyventojų palaikymą rikiuojasi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (4 proc.), Darbo partija (3 proc.), Lietuvos centro partija (2 proc.) bei Lietuvos laisvės sąjunga/liberalai (1 proc.).

Lyginant su šių metų kovą vykusia apklausa, 2 procentiniais punktais padidėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Lietuvos socialdemokratų partijos palaikymas, o 2 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų dalis, kurie ketina balsuoti už opozicinį Liberalų sąjūdį.

Beveik trys iš dešimties (28 proc.) respondentų nurodė, kad jie nedalyvautų Seimo rinkimuose arba nėra apsisprendę, už ką balsuoti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder