Valentinas Mazuronis siūlomas į Darbo partijos pirmininkus, Vydas Gedvilas - į švietimo ministrus

Valentinas Mazuronis siūlomas į Darbo partijos pirmininkus, Vydas Gedvilas - į švietimo ministrus

Į Darbo partijos pirmininko postą sekmadienį iškelti 9 kandidatai, tačiau partijos taryba nutarė siūlyti vieną kandidatą - tik sekmadienį partijos nariu tapusį Valentiną Mazuronį.

„Iš vienos pusės tai, aišku, malonu, iš kitos pusės, aš puikiai suprantu atsakomybę dėl dalyvavimo rinkimuose“, – BNS sakė V.Mazuronis, paklaustas, kaip vertina sprendimą kelti jį kandidatu į partijos pirmininkus.

Jo teigimu, Darbo partijai reikia aiškiai apsibrėžti savo identitetą ir atstovauti verslininkų bei dirbančiųjų interesams, rūpintis socialinėmis garantijomis ir atstovauti „viskam, kas žmogui yra labiausiai svarbu“.

„Darbo partija, mano nuomone, yra provakarietiška partija, matydama visus trūkumus, pasisako ir už Europos Sąjungą, ir už NATO, ir už Ukrainos dalykus. Tai moderni partija“, - pridūrė jis.

Partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas BNS teigė remsiantis V.Mazuronio kandidatūrą.

Į partijos pirmininkus iš viso pasiūlyti 9 kandidatai, tarp kurių – parlamentaras Vytautas Gapšys, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Tačiau jie, kaip pranešė Darbo partija, dalyvauti rinkimuose nesutiko.

Be jų, tarybos nariai į partijos pirmininkus iškėlė V.Uspaskichą, Vydą Gedvilą, Gediminą Vagnorių, Zitą Žvikienę, Živilę Pinskuvienę, Audronę Pitrėnienę ir Artūrą Paulauską. Pastarieji trys ir V.Mazuronis sutiko dalyvauti rinkimuose, tačiau taryba nutarė siūlyti į pirmininkus vieną žmogų, kuriuo buvo išrinktas V.Mazuronis.

Savo kandidatus į partijos pirmininkus taip pat siūlys partijos skyriai. Jis bus renkamas partijos suvažiavime gegužės 30 dieną.

V.Mazuronis yra ilgametis Seimo narys, buvęs aplinkos ministras. 2014 metais jis buvo išrinktas į Europos Parlamentą, ten priklauso Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos frakcijai.

Prisiimdama atsakomybę už savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, kovą iš Darbo partijos pirmininkės pareigų atsistatydino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Tuomet laikinai - iki pirmininko rinkimų - prie partijos vairo grįžo europarlamentaras V.Uspaskichas.

Darbo partijos taryba švietimo ir mokslo ministro postą gali pasiūlyti Seimo pirmininko pavaduotojui Vydui Gedvilui. Tai svarstoma partijos tarybos posėdyje sekmadienį Kėdainiuose.

„Jis buvo pas mus jau anksčiau kandidatas į šitą postą, jis komitete vadovavo, jis rengė programą, (...), jis pats iš akademinės bendruomenės, prorektorius universiteto“, – žurnalistams po Darbo partijos tarybos posėdžio sakė partijos įkūrėjas V.Uspaskichas.

Pasak jo, naujojo ministro kandidatūra turėtų būti patvirtinta per savaitę įvyksiančiame partijos prezidiumo posėdyje.

V.Gedvilas yra vienintelis kandidatas į švietimo ministro postą. Jo kandidatūrą posėdžio pabaigoje iškėlė pats V.Uspaskichas.

Naujo švietimo ir mokslo ministro Darbo partija ieškos po to, kai sekmadienį buvo priimtas sprendimas atšaukti iki šiol šias pareigas ėjusį Dainių Pavalkį. Sprendimą partijos taryba priėmė, išklausiusi darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ į politinius postus deleguotų asmenų veiklą, išvadas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder