Valentinas Mazuronis: apgailestauju dėl įvykusio nesusipratimo

Valentinas Mazuronis: apgailestauju dėl įvykusio nesusipratimo

Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės Seimo Etikos ir procedūrų komisijai apskųstas parlamentaras, opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis teigia galįs tik apgailestauti dėl įvykusio nesusipratimo.

Anot parlamentaro, interviu, apie kurį kalbama, buvo įrašomas įpusėjus Seimo nutarimo projektui dėl SNORO svarstymui, todėl jo išsakyti teiginiai visiškai atitiko tuo metu buvusią situaciją.

"Tuo momentu Seimo Pirmininkė I. Degutienė nuo šio klausimo svarstymo buvo nusišalinusi, o dėl siūlymo Seimo nutarimą priimti skubos tvarka ji persigalvojo ir tai išsakė gerokai vėliau, jau po interviu. Akivaizdu, kad nesusipratimas įvyko ne dėl mano kaltės. Reportažas buvo transliuotas gerokai vėliau, t. y., Seimo Pirmininkei jau persigalvojus ir pakeitus sprendimą. Kadangi mano interviu buvo įrašytas anksčiau nei I. Degutienė galų gale apsisprendė pasiūlyti ypatingą šio klausimo priėmimo skubą ir ją tai įžeidžia, aš galiu tik apgailestauti dėl įvykusio tokio nesusipratimo", - teigė V. Mazuronis.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė dėl viešai išsakytų melagingų Seimo nario V. Mazuronio teiginių kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti jo elgesį, primena ELTA.

Seimo Pirmininkė primena, kad per neeilinę sesiją sausio 30 d. Seimo plenarinio posėdžio pradžioje nusišalino nuo bet kokių pasisakymų ir balsavimų svarstant ir priimant Seimo nutarimą dėl situacijos bankrutuojančiame SNORE.

"Apie 13 val. 30 min. baigus Seimo nutarimo svarstymo procedūrą aš pasiūliau minėtąjį Seimo nutarimą priimti ypatingos skubos tvarka. Seimo posėdžio įraše ir stenogramoje yra užfiksuota: "Kaip ir pačioje pradžioje sakiau, aš, kaip Seimo narė, nedalyvauju balsuojant, tačiau kaip Seimo Pirmininkė turiu savo pareigas, todėl siūlau šį Seimo nutarimą priimti ypatingos skubos tvarka", - teigia I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė Etikos ir procedūrų komisiją informuoja, kad po kelių valandų, žinodamas Seimo priimtą sprendimą ir jos siūlymą, Lietuvos radijo laidoje rusų kalba V. Mazuronis visiems klausytojams paskelbė melagingą informaciją apie Seimo Pirmininkę.

V. Mazuronis laidoje tvirtino: "Seimo Pirmininkė iš tribūnos pareiškė, kad ji labai nori, jog tokia komisija būtų sukurta, ir tuojau pat atsisakė skubos tvarka teikti tokios komisijos priėmimą. Tai reiškia, kad priimti sprendimą dėl komisijos galėsime tik po dešimties dienų, kuomet mes surengsime dar vieną neeilinę sesiją. Kalbos ir realūs veiksmai skiriasi kaip diena ir naktis".

Seimo Pirmininkės vertinimu, toks Seimo nario V. Mazuronio elgesys nedera su jo, kaip Seimo opozicijos lyderio, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario, pareigomis bei Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintais valstybės politikų elgesio principais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder