Vaikų gynėjos vaiko ašaros negraudina

Vaikų gynėjos vaiko ašaros negraudina

Vienas garsiausių Europoje kovotojų su pedofilija italas Masimilianas Frasis vakar pareiškė, kad prievarta prieš žuvusio Drąsiaus Kedžio vaiką tęsiasi. Vien tai, kad suaugusieji mergaitės pasakojamus išgyvenimus iki šiol vadina išsigalvotais, anot jo, yra nusikaltimas.

    *  Su pedofilija kovojančios asociacijos „Prometeo“ įkūrėjas ir vadovas italas M.Frasis žurnalistams prisipažino esantis pasibaisėjęs, kad D.Kedžio dukrelę pedofilijos skandale minimai motinai bandoma perduoti net nelaukiant, kuo baigsis tvirkinimo bylos nagrinėjimas teisme. Anot M.Frasio, nė vienoje civilizuotoje valstybėje nebūtų įvykę tai, kas įvyko Garliavoje, bandant jėga perduoti vaiką motinai. M.Frasis įsitikinęs, kad suaugusieji privalo tikėti tuo, ką jiems pasakoja vaikas. Priešingu atveju, anot kovotojo su pedofilija, pastangos apginti vaiką bus bergždžios.

    * O štai vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė vakar priminė, kad vaiko žodžiai mažiausiai domina. Tai ji pademonstravo vakar žurnalistams, išėjusi iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdžio, kuriame svarstyta situacija Garliavoje.

    * E.Žiobienė žėrė kritiką parlamentarams, drįsusiems suabejoti teisėjų neklystamumu. „Savotiškai atrodo komiteto siūlymas išklausyti vaiko nuomonę po teismo sprendimo priėmimo, ir tai rodo jų pačių abejones dėl teismo sprendimo teisėtumo, tai iš tikrųjų kaip Seimo nariams neduoda garbės, nes Seimo nariai pirmiausia turėtų gerbti įstatymus ir teismo sprendimus“, - žurnalistus įtikinėjo E.Žiobienė.

    * Laima Stankūnaitė bando nutildyti politikus, neabejingus D.Kedžio vaiko likimui, - dėl šių politikų pasisakymų ir teismo sprendimo nevykdymo ji rengiasi bylinėtis. Skundus teismams rengiančios L.Stankūnaitės ir jos advokato dėmesio smaigalyje atsidūrė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, pareiškęs nuomonę, kad perduoti vaiką motinai nėra tinkamai pasirengta.

    * D.Kedžio tėvui 75-erių Vytautui Andriui Kedžiui pareikšti įtarimai dėl L.Stankūnaitės sumušimo kovo 23-iąją, kai bandymas perduoti mergaitę motinai virto smurto aktu.

    * Tačiau niekas nė nebando aiškintis, kodėl L.Stankūnaitei išeinant iš Kedžių namų jokių sužalojimų jos veide nebuvo matyti. Nesužalotas moters veidas užfiksuotas fotografijose, kurias „Respublikos“ leidinių grupės žurnalistai padarė kovo 23-iosios vidudienį, L.Stankūnaitei paliekant Kedžių namus. O jau vakare L.Stankūnaitė žiniasklaidos atstovams pasirodė sužalotu veidu. Kas ir kada ją sumušė?

    * Generalinė prokuratūra išreiškė viltį jau šio mėnesio pabaigoje teismui perduoti policijos informatoriumi prisistatančio Mindaugo Žalimo pernai rudenį įžiebtą baudžiamąją bylą, kurioje buvę ir esami policijos pareigūnai kaltinami piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu. M.Žalimas tąsyk pareiškė, kad Kauno žudynių išvakarėse jis esą atvyko į Policijos departamentą ir pranešė pareigūnams apie D.Kedžio neva planuotus nužudymus, tačiau teisėsaugininkai kelio žudynėms neužkirto.

Įtarimai pagal šią bylą pareikšti buvusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, buvusiam Marijampolės apskrities policijos komisariato viršininkui Tomui Ulpiui ir dar trims šiuo metu vidaus reikalų sistemoje tebedirbantiems pareigūnams.

    * Panevėžio apygardos teismą pasiekė D.Kedžio dukrelę globojančios jo sesers Kauno teisėjos atskirasis skundas dėl jai paskirtos baudos už teismo sprendimo perduoti mergaitę L.Stankūnaitei nevykdymą. Kartu pateiktas ir nušalinimas šiam teismui. Kuris teismas nagrinės atskirąjį skundą, spręs Lietuvos apeliacinis teismas.

    * Už kiekvieną pradelstą dieną N.Venckienė į L.Stankūnaitės sąskaitą turi pervesti po 200 litų. Kadangi bauda yra skaičiuojama nuo praėjusių metų gruodžio 31-osios, vakar ši suma sudarė jau 24,8 tūkst. litų. N.Venckienė aiškina neuždirbanti tiek pinigų, teigia, kad yra pasirengusi vykdyti teismo sprendimą, ir tvirtina, kad su L.Stankūnaite gyventi atsisako pati mergaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder